Υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής η εκδήλωση «Η καρδιά του Σοπέν θα χτυπήσει στο Ηρώδειο»
Κοινωνία

Υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής η εκδήλωση «Η καρδιά του Σοπέν θα χτυπήσει στο Ηρώδειο»

Χιλιάδες πολίτες, ιατροί και εκπρόσωποι φορέων παρακολούθησαν το βράδυ της Κυριακής 25 Σεπτεμβρίου μία μοναδική συναυλία στο Ηρώδειο. Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς πραγματοποιήθηκε εκδήλωση: «Η καρδιά του Σοπέν θα χτυπήσει στο Ηρώδειο». Η βραδιά ήταν αφιερωμένη στον καθηγητή Παύλο Κ. Τούτουζα.

Η εκδήλωση η οποία πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Ελληνικού Ιδρύματος Καρδιολογίας ήταν υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής, του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, της Πρεσβείας της Πολωνικής Δημοκρατίας στην Αθήνα και του Ελληνο-Πολωνικού Επιμελητηρίου.

Τη συναυλία πλαισίωσε η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της Όπερας της Βαρσοβίας, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, μαζί με τη σπουδαία Ελληνίδα πιανίστα Τατιάνα Παπαγεωργίου, στενή συνεργάτιδα του Μίκη Θεοδωράκη επί σειρά ετών. Τον Σοπέν ενσάρκωσε ο δημοφιλής ηθοποιός Δημήτρης Λάλος. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν εκτός από τον περιφερειάρχη Γ. Πατούλη, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κ. Χατζηδάκης, ο αντιπεριφρειάρχης Υγείας Γ. Κεχρής, Μεταφορών Β. Γιαννακόπουλος και ο πρόεδρος Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών Γ. Χατζηθεοδοσίου.

Παρόντες ήταν ακόμη

η Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας – Πολωνίας, Ό. Κεφαλογιάννη, ο πρώην υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Π. Χρηστίδης,  ο πρόεδρος του Ελληνικού Ιδρύματος Καρδιολογίας (ΕΛ.Ι.ΚΑΡ), Π. Τσάκος, και ο Αντιπρόεδρος του ΕΛ.Ι.ΚΑΡ, Κ. Τούτουζας, γιός του αείμνηστου Π. Τούτουζα.

Επίσης, παρευρέθηκαν ο πρέσβης της Πολωνίας στην Ελλάδα A. Lompart, ο πρώην υπουργός Πολιτισμού της Πολωνίας W. Dabrowsk, οι πρόεδροι του Ωνασείου Ι. Μπολέτης, του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος D. Horner, καθώς και ο παλαίμαχος προπονητής ποδοσφαίρου Γιάτσεκ Γκμόχ.

Με αφορμή την εκδήλωση ο περιφερειάρχης Αττικής και πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης, εξέφρασε την ικανοποίηση και τη συγκίνησή του για τη μοναδική αυτή βραδιά κατά την οποία η επιστήμη συνάντησε  τον πολιτισμό, για ένα ιερό σκοπό: Την ευαισθητοποίηση των πολιτών για την αξία της πρόληψης των καρδιαγγειακών νοσημάτων. Επιπλέον ο Γ. Πατούλης εξέφρασε την ευχή με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς οι πολίτες της χώρας μας να αντιληφθούν πόσο αναγκαία και σημαντική είναι η φροντίδα της καρδιάς μας και γενικότερα της υγείας μας. Τέλος αναφέρθηκε σε σειρά δράσεων που υλοποιούνται από την Περιφέρεια, τον ΙΣΑ και το ΕΔΔΥΠΥΥ και σχετίζονται με τον προσυμπωματικό έλεγχο και την πρόληψη σε 20 θεματικά πεδία.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet