1,4 εκατ. ευρώ για αστική ανάπλαση του κοιμητηρίου Σχιστού από την Περιφέρεια Αττικής
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

1,4 εκατ. ευρώ για αστική ανάπλαση του κοιμητηρίου Σχιστού από την Περιφέρεια Αττικής

Σημαντικά έργα υποδομών που θα συμβάλουν στην βελτίωση της κατάστασης που επικρατεί στο κοιμητήριο Σχιστού θα υλοποιηθούν με χρηματοδότηση που εξασφαλίστηκε από την Περιφέρεια Αττικής και είναι ύψους 1.475.000 ευρώ, όπως ενημερώνει η περιφερειακή αρχή.

Το σχετικό έργο εντάχθηκε στην πρώτη τροποποίηση του Προγράμματος Εκτελεστέων Έργων της Περιφέρειας Αττικής, οικονομικού έτους 2021 η οποία εκκρίθηκε κατά τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου την προηγούμενη Τετάρτη 9 Ιουνίου.

Όπως επισημάνθηκε και από τον πρόεδρο του Συνδέσμου Δήμων Κοιμητηρίου Σχιστού (ΣΥΝΔΗΚΟΣ), Δ. Σταματάτο, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του περιφερειάρχη Γ. Πατούλη και της αντιπεριφερειάρχη Πειραιώς, Σ. Αντωνάκου, «είναι η πρώτη φορά που δημόσιος φορέας εγκρίνει σχέδιο και χρηματοδοτεί την ανάπλαση του κοιμητηρίου».

Ο πρόεδρος και τα μέλη του Συνδέσμου, αφού ευχαρίστησαν το κ. Πατούλη και την κ. Αντωνάκου, τους ενημέρωσαν για τα βήματα προόδου που έχουν σημειωθεί τους τελευταίους μήνες, ενώ τους παρουσίασαν τον σχεδιασμό τους για να γυρίσει οριστικά σελίδα το κοιμητήριο το οποίο για μεγάλο χρονικό διάστημα βρέθηκε στο επίκεντρο της επικαιρότητας, λόγω της εικόνας εγκατάλειψης και των άθλιων συνθηκών που επικρατούσαν σε αυτό. Όπως επισημάνθηκε, η συμβολή της Περιφέρειας Αττικής με τη συγκεκριμένη χρηματοδότηση θα είναι καθοριστική, προκειμένου να δημιουργηθούν επιπλέον υποδομές και να αναβαθμιστεί ριζικά το κοιμητήριο.    

Σε δηλώσεις του ο κ. Πατούλης επεσήμανε ότι «η Περιφέρεια Αττικής  χρηματοδοτεί την ανάπλαση του μεγαλύτερου κοιμητηρίου της Αττικής και συμβάλλει έμπρακτα στην προσπάθεια αναβάθμισης του από τη νέα διοίκηση», για να προσθέσει:

«Τα προβλήματα που επικρατούσαν στο κοιμητήριο και η εικόνα εγκατάλειψης φαίνεται να αποτελούν παρελθόν. Σύμφωνα με την ενημέρωση που είχαμε από τα μέλη του Δ.Σ. του Διαδημοτικού Συνδέσμου η προσπάθεια αναβάθμισης γίνεται με σταθερά βήματα.

»Πράγματι όπως διαπιστώσαμε και εμείς από κοντά το κοιμητήριο έχει αρχίσει να αλλάζει όψη. Θεωρούμε ότι με τη χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής, μέσω της οποίας προβλέπεται ένα έργο ανάπλασης της τάξεως του 1.475.000 ευρώ, θα επιτευχθεί έμπρακτα ο σκοπός να γυρίσει οριστικά σελίδα. Οφείλουμε όλοι να πράξουμε ότι είναι δυνατόν, προκειμένου ο χώρος να αναμορφωθεί με όρους αξιοπρέπειας όπως αρμόζει στη μνήμη των νέκρων, αλλά και στους συγγενείς τους»

Από την πλευρά της η κ. Αντωνάκου, υπογράμμισε ότι για τη νέα διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής αποτελεί προτεραιότητα ο σεβασμός προς τους συνανθρώπους μας, καθώς και η προστασία του περιβάλλοντος.

«Με το έργο που θα υλοποιηθεί με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Αττικής δείχνουμε τον απόλυτο σεβασμό, τόσο στους συνανθρώπους μας  που έχουν χάσει τους οικείους τους, όσο και σε εκείνους που έχουν φύγει από τη ζωή. Ευχαριστούμε, τον περιφερειάρχη και τα στελέχη της Περιφέρειας για τις πρωτοβουλίες που έχουν αναλάβει, προκειμένου να επιταχυνθούν οι διαδικασίες και να χρηματοδοτηθεί το έργο. Αξίζουν συγχαρητήρια και στη διοίκηση του Κοιμητηρίου. Είναι σημαντικό καθώς    εικόνες που είχαμε δει στο συγκεκριμένο κοιμητήριο παλαιότερα ανήκουν οριστικά στο παρελθόν. Όλα δείχνουν ότι έχουνε μπει σε μία νέα ρότα», σημείωσε η κ. Αντωνάκου.

Στη συνάντηση με τον περιφερειάρχη και την αντιπεριφερειάρχη, εκτός από τον πρόεδρο του Συνδέσμου, Δ. Σταματάτο, συμμετείχαν ο αντιπρόεδρος, Σ. Βαγιανάς, και τα μέλη Ν. Άννινος, Γ. Βοϊδονικόλας και Ν. Μπακιρτζής.    

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet