Αποχώρηση Δύναμη Ζωής από το ΠΕ.ΣΥ. Αττικής με καταγγελίες για τη στάση της περιφερειακής αρχής απέναντι στη Χρυσή Αυγή
Print Friendly, PDF & Email
Πολιτική

Αποχώρηση Δύναμη Ζωής από το ΠΕ.ΣΥ. Αττικής με καταγγελίες για τη στάση της περιφερειακής αρχής απέναντι στη Χρυσή Αυγή

Πλην της παράταξης του Γιάννη Σγουρού και η Δύναμη Ζωής, η παράταξη της τέως περιφερειάρχη Ρένας Δούρου, αποχώρησε από τη χθεσινή (13/10) συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, καταγγέλλοντας ως «επικίνδυνη για τη Δημοκρατία, ηθικά και πολιτικά έωλη» τη ρότα της σημερινής διοίκησης της Περιφέρειας απέναντι στη νεοναζιστική Χρυσή Αυγή.

Η κ. Δούρου ανακοίνωσε την αποχώρηση της Δύναμης Ζωής, στηλιτεύοντας παράλληλα τη στάση της διοίκησης και «το γεγονός ότι ακύρωσε τις καθιερωμένες εδώ και πέντε χρόνια εκδηλώσεις για την Απελευθέρωση της Αθήνας από τον ναζιστικό ζυγό».

Παράλληλα, η Δύναμη Ζωής κάλεσε τη διοίκηση:

  • Να πάψει να χρησιμοποιεί ακροδεξιά, έστω και «ανεξαρτητοποιημένα» δεκανίκια για τη λήψη των αποφάσεων στο ΠΕ.ΣΥ.
  • Να προχωρήσει άμεσα και με ταχύτατο ρυθμό η διαδικασία της παύσης και της έκπτωσης για τους 4 περιφερειακούς συμβούλους της Ελληνικής Αυγής, σύμφωνα με τον νόμο.
  • Να αναλάβει την ευθύνη της και να κλείσει τα γραφεία της περιφερειακής παράταξης της εγκληματικής οργάνωσης Χ.Α. στην Περιφέρεια Αττικής.
  • Να μην διευκολύνεται με οιονδήποτε τρόπο η πολιτική δράση αυτής της περιφερειακής παράταξης.

«Η Περιφέρεια Αττικής δεν μπορεί να αποτελέσει κοιτίδα διατήρησης του “αυγού του φιδιού” στη βάση νομικίστικων τερτιπιών, ειδικά στη σημερινή συγκυρία. Ήδη, η διοίκηση της Περιφέρειας διέπραξε πολιτική “ανορθογραφία”, καθώς δεν προχώρησε σε εκδηλώσεις για την απελευθέρωση της Αθήνας από τα ναζιστικά στρατεύματα», τόνισε νωρίτερα ο Χρήστος Καραμάνος. «Αυτή η συγκεκριμένη επιλογή της έρχεται σε συνέχεια του γεγονότος ότι στη διάρκεια όλης της προηγούμενης περιόδου ήταν σε αγαστή συνεργασία με τα στελέχη της εγκληματικής οργάνωσης της Χ.Α. στο Περιφερειακό Συμβούλιο, προκειμένου να υπερψηφίζονται έστω και οριακά οι εισηγήσεις της», συμπλήρωσε ο ίδιος.

«Προκαλεί εύλογη ανησυχία η διαπίστωση ότι η περιφερειακή αρχή έχει αποφασίσει να συνεχίσει στην ίδια, επικίνδυνη για τη Δημοκρατία, ηθικά και πολιτικά έωλη, ρότα, καθώς τα στελέχη της περιφερειακής παράταξης της Χ.Α. σπεύδουν να δηλώσουν την ανεξαρτητοποίησή τους. “Χρήσιμες” για τη διοίκηση ανεξαρτητοποιήσεις, «καρφιά» κατά της Δημοκρατίας…» αναφέρει η ανακοίνωση της Δύναμης Ζωής.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet