Δύναμη Ζωής: Αόριστες οι απαντήσεις της διοίκησης Γ. Πατούλη –  Επιβεβαίωσαν το βάλτωμα της ανάπλασης των προσφυγικών της Λ. Αλεξάνδρας
Print Friendly, PDF & Email
Πολιτική

Δύναμη Ζωής: Αόριστες οι απαντήσεις της διοίκησης Γ. Πατούλη – Επιβεβαίωσαν το βάλτωμα της ανάπλασης των προσφυγικών της Λ. Αλεξάνδρας

Για βάλτωμα της ανάπλασης των προσφυγικών της Λεωφόρου Αλεξάνδρας κάνει λόγο η περιφερειακή παράταξη Δύναμη Ζωής, με επικεφαλής τη Ρένα Δούρου.

Η Δύναμη Ζωής τονίζει μεταξύ άλλων ότι η διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής δεν απάντησε ικανοποιητικά σε κανένα ερώτημα «σχετικά με την έλλειψη προγραμματισμού για τη δημοπράτηση, τη χρηματοδότηση και τις καθυστερήσεις των σχετικών διαδικασιών για την υλοποίηση του έργου».

Συγκεκριμένα η παράταξη αναφέρει: «Καμία απάντηση στα συγκεκριμένα ερωτήματα της επερώτησης της Δύναμης Ζωής για την εγκατάλειψη των Προσφυγικών της Λεωφόρου Αλεξάνδρας δεν έδωσε η διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής, πέρα από γενικόλογες και αόριστες υποσχέσεις, που απλά επιβεβαίωσαν το βάλτωμα του εμβληματικού έργου

Στη χθεσινή (1/12) συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, τόσο ο περιφερειάρχης Ατττικής, Γ. Πατούλης όσο και ο αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα, Γ. Δημόπουλος και η εντεταλμένη σύμβουλος Τεχνικών Έργων, Ε. Κοσμίδου, που επιχείρησαν να απαντήσουν στην τοποθέτηση της Ρ. Δούρου, όταν δεν εμφάνιζαν το έργο της διοίκησης της Δύναμης Ζωής και τις ενέργειες με αποφάσεις που είχαν προηγηθεί στη θητεία της για την ανάπλαση των προσφυγικών ως έργο της νυν διοίκησης, περιορίζονταν σε αόριστες μελλοντικές υποσχέσεις αντί για συγκεκριμένες απαντήσεις και δεσμεύσεις».

Όπως σημειώνει στην ανακοίνωσή της η παράταξη, η Ρένα Δούρου δεσμεύθηκε ότι η Δύναμη Ζωής θα επιμείνει «γιατί δεν πρόκειται για θέμα μιας παράταξης αλλά για αυτό που έλεγε μια σπουδαία γυναίκα που πρωτοστάτησε στη διάσωση των προσφυγικών. Η Άννυ Βρυχέα επαναλάμβανε ότι μια πόλη χωρίς ιστορία είναι μια πόλη μη βιώσιμη. Ακριβώς επειδή θέλουμε μια βιώσιμη πόλη συνεχίζουμε τον αγώνα μας, διεκδικώντας συγκεκριμένες πράξεις και όχι αόριστα λόγια».

Τέλος, η παράταξη υπογραμμίζει ότι η τέως περιφερειάρχης στην ομιλία της θύμισε ότι η διοίκηση της Δύναμης Ζωής, σε συνεργασία με την Ανάπλαση Αθήνας Α.Ε. και τον τότε πρόεδρό της, Νίκο Μπελαβίλα, είχε αφήσει το έργο σε υπερώριμο στάδιο, με διασφαλισμένα όλα τα επίδικα. Ένα έργο πολλαπλά χρήσιμο, καθώς, όπως επισήμανε η Ρ. Δούρου, πρόκειται να προσφέρει μια πολεοδομική ανάσα σε μια πυκνοκατοικημένη πόλη, να στεγάσει κοινωνική κατοικία, τους ξενώνες συνοδών ασθενών του Νοσοκομείου «Άγιος Σάββας», καθώς και Μουσείο Μικρασιατικής Μνήμης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet