«Τετ α τετ» περιφερειάρχη Αττικής και Έλληνα αντιπροέδρου της Ε.Ε. στις Βρυξέλλες
Print Friendly, PDF & Email
Πολιτική

«Τετ α τετ» περιφερειάρχη Αττικής και Έλληνα αντιπροέδρου της Ε.Ε. στις Βρυξέλλες

Στο πλαίσιο των επαφών που είχε στις Βρυξέλλες η αντιπροσωπεία των Ελληνικών Περιφερειών, με επικεφαλής τον περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργο Πατούλη, με υψηλόβαθμα στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, συναντήθηκε με τον Έλληνα αντιπρόεδρο της Επιτροπής Μαργαρίτη Σχοινά.

Κατά τη συνάντηση υπογραμμίστηκαν, μεταξύ άλλων, από τον Έλληνα αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής η σημασία συντονισμού και διαμόρφωσης σταθερής στρατηγικής στο ζήτημα των επενδύσεων που θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη των Περιφερειών της Ευρώπης, οι προοπτικές μετάβασης των Ευρωπαϊκών Περιφερειών στην ψηφιακή εποχή, η αξιοποίηση των σύγχρονων τεχνολογιών προς όφελος των πολιτών, ζητήματα που σχετίζονται με την προστασία του περιβάλλοντος. Επιπρόσθετα, αναλύθηκαν παράμετροι που σχετίζονται με το μεταναστευτικό ζήτημα και τη στρατηγική που πρέπει να ακολουθήσει η Ε.Ε. για την αποτελεσματική διαχείριση του ζητήματος.

Ο περιφερειάρχης Αττικής, αφού τον συνεχάρη για την ανάληψη των καθηκόντων του, αναφέρθηκε στο μεταναστευτικό – προσφυγικό ζήτημα, επισημαίνοντας ότι η Αυτοδιοίκηση έχει «βάλει πλάτη» πολλές φορές για την αποτελεσματική διαχείριση του ζητήματος και τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής. Όπως τόνισε, απαιτείται μία συνολική στρατηγική διαχείρισης του ζητήματος από την Ε.Ε. με όρους ισοτιμίας και δικαιοσύνης για όλα τα κράτη-μέλη. Παράλληλα, σχολιάζοντας τις αναπτυξιακές προοπτικές των Περιφερειών υπογράμμισε τη σημασία της αποκέντρωσης πόρων και αρμοδιοτήτων προς την Αυτοδιοίκηση, μέσα από μεταρρυθμίσεις με αναπτυξιακό πρόσημο.

Ιδιαίτερα εστίασε στην ανάγκη αύξησης της απορροφητικότητας των ευρωπαϊκών κονδυλίων, αλλά και στην αναζήτηση χρηματοδοτικών εργαλείων για τη δρομολόγηση υποδομών και έργων με αναπτυξιακό πρόσημο, που θα αναβαθμίσουν την Αττική αξιοποιώντας τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα.

Σε δηλώσεις του ο κ. Πατούλης τόνισε τα εξής:

«Ο κ. Σχοινάς είναι ένας ισχυρός σύμμαχος της Ελλάδας, της Αττικής μας στην Ευρώπη. Προτεραιότητά μας είναι η αύξηση της απορροφητικότητας των ευρωπαϊκών κονδυλίων, σε συνδυασμό με την αξιοποίηση και άλλων χρηματοδοτικών εργαλείων προς όφελος της ανάπτυξης. Ήρθε η ώρα να αφήσουμε πίσω τη στασιμότητα και την αδράνεια, πηγαίνοντας μπροστά και κοιτώντας το μέλλον».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet