Αναπαράσταση της ναυμαχίας της Σαλαμίνας με τη συμβολή της Περιφέρειας Αττικής
Πολιτισμός

Αναπαράσταση της ναυμαχίας της Σαλαμίνας με τη συμβολή της Περιφέρειας Αττικής

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, πραγματοποιήθηκε η Αναπαράσταση της Ναυμαχίας της Σαλαμίνας στην Ακτή Σαλαμινομάχων (Παραλία Καματερού). Η εκδήλωση, η οποία συνδιοργανώθηκε από την Περιφέρεια Αττικής και τον Δήμο Σαλαμίνας, εντάσσεται στο πλαίσιο του εορτασμού της ιστορικής επετείου της Ναυμαχίας της Σαλαμίνας. Στόχος των εκδηλώσεων είναι ο εορτασμός της σημαντικής αυτής ιστορικής επετείου με κάθε λαμπρότητα και να αποδοθούν τιμές αντάξιες των Ελλήνων που θυσιάστηκαν για την Ελλάδα, τη Δημοκρατία και την προάσπιση του δυτικού πολιτισμού.

Στην τελετή παρευρέθηκαν ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, ο δήμαρχος Σαλαμίνας Γ. Παναγόπουλος, ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Γ. Κεφαλογιάννης, ο αντιπεριφερειάρχης Νήσων Σ. Βοϊδονικόλας, οι βουλευτές Γ. Βρεττάκος, Μ. Λιβανός, Κ. Μαρκόπουλος, ο δήμαρχος Μεγαρέων Γ. Σταμούλης, ο περιφερειακός σύμβουλος και υποψήφιος περιφερειάρχης Γ. Σγουρός, η περιφερειακή σύμβουλος και υποψήφια δήμαρχος Σαλαμίνας, Β. Θεοδωρακοπούλου Μπόγρη, αντιδήμαρχοι, περιφερειακοί σύμβουλοι, υποψήφιοι δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων κ.ά.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκαν: ρίψη στεφάνων, ομιλίες, μουσικό πρόγραμμα, δρώμενα και απαγγελία με τη συμμετοχή του ηθοποιού Σ. Ζαλμά.

Ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του αναφέρθηκε στη σημαντική ιστορική βαρύτητα της νίκης των Σαλαμινομάχων, ενώ τόνισε την αναγκαιότητα να συμβάλλουμε στην ανάδειξη διεθνώς της ιστορικής βαρύτητας που είχε για το μέλλον της Ευρώπης και συνολικά της ανθρωπότητας η νίκη των Ελλήνων πριν από 2500 χρόνια.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2023
Powered by Wisenet