Στα εγκαίνια της Ανωτέρας Σχολής Υποκριτικής «Τεχνών Εκατό» ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης
Print Friendly, PDF & Email
Πολιτισμός

Στα εγκαίνια της Ανωτέρας Σχολής Υποκριτικής «Τεχνών Εκατό» ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης

Στη στοά του ιστορικού κτηρίου «Μέγαρο Έβδομης Τέχνης», Ακαδημίας 09-100, πραγματοποιήθηκαν τη Δευτέρα 22 Νοεμβρίου τα εγκαίνια της Ανωτέρας Σχολής Υποκριτικής «Τεχνών Εκατό». Στα εγκαίνια παραβρέθηκε ο περιφερειάρχης Αττικής, Γ. Πατούλης, ανταποκρινόμενος στην τιμητική πρόσκληση του προέδρου του D group, Δρ. Δημήτρη Δερπάνη και του καλλιτεχνικού διευθυντή, Λάκη Λαζόπουλου. Να σημειωθεί ότι η άδεια της σχολής φέρει την υπογραφή του περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη, όπως αναφέρει η Περιφέρεια στη σχετική ανακοίνωσή της.  

Στην τελετή των εγκαινίων παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής και πρ. υπουργός Γ. Κουμουτσάκος, η αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού, Μαίρη Βιδάλη, η ανιπεριφερειάρχης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Μαρία Κουρή, ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ), Σπύρος Μπιμπίλας, ο προέδρος του Ερυθρού Σταυρού, κ. Αυγερινός, η βουλευτής της Ν.Δ. Α. Μονογιού, η πρόεδρος του κινήματος TAKE ME HOME, Αθηνά Τρανούλη, η σύμβουλος του περιφερειάρχη σε θέματα Αθλητισμού, Χ. Γαλανοπούλου, πλήθος ηθοποιών και καλλιτεχνών.

Ο περιφερειάρχης, με αφορμή τα εγκαίνια, αναφέρθηκε στον σημαντικό ρόλο που μπορεί να έχει ο πολιτισμός και η τέχνη στην ενδυνάμωση της κοινωνίας και μάλιστα σε δύσκολες περιόδους όπως αυτή της πανδημίας. Στη συνέχεια πρόσθεσε:

«Η Περιφέρεια Αττικής στηρίζει την Τέχνη και τους ανθρώπους του πολιτισμού. Ευχόμαστε καλή επιτυχία στη σχολή “Τεχνών Εκατό”.  Έχω επισημάνει πολλές φορές ότι ο πολιτισμός δεν είναι πολυτέλεια, αλλά αναγκαίο συστατικό του ευ ζην για κάθε δημοκρατική κοινωνία. Με βάση αυτή τη φιλοσοφία θα συμβάλλουμε με όλες μας τις δυνάμεις σε κάθε προσπάθεια που έχει θετικό πρόσημο στο πολιτισμό και την ενίσχυση της τέχνης. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που η άδεια λειτουργίας της σχολής φέρει τη δική μου υπογραφή και είμαι βέβαιος ότι θα υπάρξουν σημαντικές κοινές συνεργασίες στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων που προγραμματίζουμε».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet