Ρ. Δούρου: Ο Γ. Σγουρός πέταξε την μπάλα στην εξέδρα
Περιφέρεια Αττικής

Ρ. Δούρου: Ο Γ. Σγουρός πέταξε την μπάλα στην εξέδρα

Δελτίο Τύπου εξέδωσε η υποψήφια περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου αναφορικά με δηλώσεις του περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρού που πραγματοποιήθηκαν στην παρουσιάση του Οικονομικού Απολογισμού του 2013 και αφορούσαν στη διαχείριση των χρημάτων της Περιφέρειας Αττικής.

Ακολουθεί το κείμενο:

Ο Σγουρός πέταξε την μπάλα στην εξέδρα!

Τα χρήματα της Περιφέρειας δεν πήγαν ούτε σε ομόλογα ούτε σε γιορτές αλλά πήγαν στα έργα τόνισε ο απερχόμενος περιφερειάρχης Γιάννης Σγουρός απαντώντας στη Ρένα Δούρου η οποία είχε δηλώσει ότι είναι ντροπή να λέω ότι υπάρχει πλεόνασμα. Επεσήμανε ακόμη ότι το κυριότερο που έχει πετύχει είναι ότι δεν παρκάρει τη λογική ενώ ζήτησε συγνώμη που δεν χρεοκόπησε την περιφέρεια.

Με δύο λόγια ο κ. Γ. Σγουρός πέταξε την μπάλα στην κερκίδα επειδή τα συστηματικά μέσα ενημέρωσης τον έχουν στα όπα όπα και τον προστατεύουν με το αζημίωτο. Κανείς δεν του ζήτησε να χρεοκοπήσει την Περιφέρεια. Η Ρένα Δούρου του υπενθύμισε πως σε περίοδο οικονομικής κατάρρευσης και ανθρωπιστικής κρίσης οι χρήσιμες επενδύσεις σε έργα και κοινωνικές παροχές, είναι υποχρέωση του ηγέτη της μεγαλύτερης περιφέρειας της χώρας. Όπως μάλιστα προκύπτει από τον απολογισμό Γ. Σγουρού για τον προϋπολογισμό του 2013, από τα 471 εκατομμύρια δαπανών τιμολογήθηκαν 109,5 εκατομμύρια. Δηλαδή στην πραγματικότητα ο προϋπολογισμός εκτελέστηκε κατά 23,2%, σημειώνοντας απόκλιση 430%! Από το σύνολο των δαπανών που τιμολογήθηκαν αφορά έργα μόνο το 26,4%. Σε απόλυτους αριθμούς, για έργα δαπανήθηκαν μόλις 28,9 εκατομμύρια. Στον προϋπολογισμό του υπάρχει πρόβλεψη για κονδύλι 500.000 ευρώ για σίτιση απόρων σε συνεργασία με την Αρχιεπισκοπή Αθηνών, αλλά οι δαπάνες ήταν μηδέν! Όπως μηδέν ήταν και οι δαπάνες στον κωδικό 5219Α για διατροφή απόρων.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet