Ρ. Δούρου: Ανάγκη επιτάχυνσης διαδικασιών για λειτουργία Μονάδων Φροντίδας Ηλικιωμένων
Περιφέρεια Αττικής

Ρ. Δούρου: Ανάγκη επιτάχυνσης διαδικασιών για λειτουργία Μονάδων Φροντίδας Ηλικιωμένων

Την ανάγκη επιτάχυνσης των διαδικασιών για την αλλαγή του νομικού πλαισίου που διέπει τις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων, «προκειμένου να προστατέψουμε τους ηλικιωμένους συμπολίτες μας και τις οικογένειές τους από την επανάληψη τέτοιων περιστατικών», επισήμανε η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, με αφορμή την εκκένωση και σφράγιση παράνομης Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων στην Αγία Παρασκευή την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2018, ύστερα από παρέμβαση της Περιφέρειας Αττικής.

Η περιφερειάρχης ευχαρίστησε όλους όσοι έδρασαν άμεσα για να μπει τέλος στη λειτουργία της συγκεκριμένης Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων, στην οποία ζούσαν υπό άθλιες συνθήκες 14 ηλικιωμένοι τρόφιμοι, οι οποίοι μεταφέρθηκαν με ασφάλεια σε δημόσια θεραπευτήρια, νοσοκομεία και το Γηροκομείο Αθηνών.

«Οι συντονισμένες ενέργειες της Περιφέρειας, του αντιπεριφερειάρχη Βόρειου Τομέα, Γιώργου Καραμέρου, σε συνεργασία με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη, έβαλαν τέλος στην παράταση λειτουργίας αυτού του κολαστηρίου, ανακουφίζοντας 14 ηλικιωμένους συμπολίτες μας. Το γεγονός όμως αυτό δεν σημαίνει ότι επαναπαυόμαστε», προσέθεσε η ίδια.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet