Στο Travel Trade Athens 2014 η Περιφέρεια
Περιφέρεια Αττικής

Στο Travel Trade Athens 2014 η Περιφέρεια

H Περιφέρεια Αττικής συμμετείχε στις εκδηλώσεις της 2ης ετήσιας συνάντησης των επαγγελματιών της Τουριστικής Βιομηχανίας, Travel Trade Athens 2014, που έλαβε χώρα στο Συνεδριακό Κέντρο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών στις 14 και 15 Απριλίου. Η αναπληρώτρια περιφερειάρχης Αττικής και αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Αθηνών, Άννα Παπαδημητρίου και ο αντιπεριφερειάρχης Διαφάνειας και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Νικόλαος Ανδρουλακάκης, χαιρέτησαν τη διάσκεψη, τονίζοντας τον σημαντικό ρόλο του Τουρισμού στην ανάπτυξη της Αθήνας και της Αττικής. Παράλληλα, παρουσίασαν συνολικά την Αττική ως προορισμό και το Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Τουριστικής Προβολής που εκπονεί η Περιφέρειας Αττικής με στόχο να αναδείξει το ελκυστικό τουριστικό προϊόν που δύναται να προσφέρει η Αττική και τη μοναδική εμπειρία που θα βιώσει ο ταξιδιώτης κατά την παραμονή του.

Η κ. Άννα Παπαδημητρίου, στον χαιρετισμό της κατά την πρώτη μέρα της διάσκεψης, παρουσίασε σε σημαντικούς ξένους δημοσιογράφους, bloggers και τουριστικούς πράκτορες από όλο τον κόσμο, την Αθήνα, την Αττική και τα νησιά της ως ένα μοναδικό city break προορισμό και ανέφερε: «Με μέση διάρκεια πτήσης μόνο 3:30 ώρες από άλλες Ευρωπαϊκές μεγαλουπόλεις, η Αττική είναι ένας ιδανικός προορισμός για όλους εκείνους που αναζητούν ένα ολιγοήμερο διάλλειμα από την καθημερινότητά τους. Η παλέτα των ταξιδιωτικών επιλογών που προσφέρει καθ΄ όλη τη διάρκεια του χρόνου, διαφοροποιεί την Αττική από άλλους Ευρωπαϊκούς προορισμούς και είναι αυτό το μήνυμα το οποίο θέλουμε να μοιραστούμε μαζί σας. Η Αττική αποτελεί έναν ασφαλή και φιλικό προορισμό που καλύπτει τις ανάγκες του πιο απαιτητικού ταξιδιώτη καθ΄ όλη τη διάρκεια του χρόνου».

Ο κ. Νικόλαος Ανδρουλακάκης, στον χαιρετισμό του κατά τη δεύτερη μέρα της διάσκεψης, στους tour operators και επαγγελματίες του Τουριστικού Κλάδου ανέφερε σημαντικά έργα υπό υλοποίηση, όπως το Rethink Athens (έργο ανάπλασης του κέντρου της Αθήνας), το Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος, αλλά και το Νέο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης στο ΦΙΞ και παρουσίασε όλους τους πυλώνες επικοινωνίας του Ολοκληρωμένου Προγράμματος Τουριστικής Προβολής της Περιφέρειας Αττικής, τονίζοντας ότι «Αποτελεί στρατηγική επιλογή και προτεραιότητα της Περιφέρειας να εκμεταλλευτούμε στο έπακρο το ισχυρό συγκριτικό πλεονέκτημα που διαθέτουμε και ακούει στο όνομα τουρισμός. Για τον λόγο αυτό αξιοποιήσαμε πόρους του ΕΣΠΑ δημιουργώντας το Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Τουριστικής Προβολής. Ένα ουσιαστικό έργο κομβικής σημασίας για την περιφερειακή και την εθνική οικονομία. Ήδη έχουμε τα πρώτα θετικά αποτελέσματα, όπως αποδεικνύει η αυξημένη κίνηση ξένων τουριστών στην Αθήνα αλλά και οι προκρατήσεις για τη φετινή σεζόν». Υπογράμμισε επίσης τη σημασία της συνεργασίας και των συμπράξεων μεταξύ των Φορέων Τουρισμού του Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα αναφέροντας ότι η Περιφέρεια Αττικής λειτουργεί με αυτή τη φιλοσοφία.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet