Συνάντηση Γ. Πατούλη με το προεδρείο της Ελληνικής Βάσης Γιώτινγκ
Περιφέρεια Αττικής

Συνάντηση Γ. Πατούλη με το προεδρείο της Ελληνικής Βάσης Γιώτινγκ

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης συναντήθηκε σήμερα, με το προεδρείο της «Ελληνικής Βάσης Γιώτινγκ» και ενημερώθηκε για τις προοπτικές και την αναπτυξιακή δυναμική του κλάδου των επαγγελματικών τουριστικών σκαφών – γιώτινγκ δεδομένου ότι από το Λεκανοπέδιο διακινείται το 50% των ελληνικών ναυλώσεων και σχεδόν το 1/3 των επαγγελματικών σκαφών.

Στη συνάντηση με τον κ. Πατούλη συμμετείχαν ο πρόεδρος της Ελληνικής Βάσης Γιώτινκγ, Πάρις Λουτριώτης, ο γραμματέας, Γιώργος Νόρδας, η έφορος Δημοσίων Σχέσεων, Μαριάννα Κυριακίδη, και ο συντονιστής της Επιστημονικής Ομάδας του Προγράμματος του συνδυασμού Νέα Αρχή για την Αττική, Σωτήρης Παπασπυρόπουλος.

Οι εκπρόσωποι διατύπωσαν τους προβληματισμούς τους σχετικά με τις επιπτώσεις που προκαλεί η ιδιωτικοποίηση της μαρίνας Αλίμου, η οποία όπως τόνισαν χρειάζεται βελτιώσεις. Επιπλέον εξέθεσαν στον κ. Πατούλη την ανάγκη και τις προτάσεις της Ελληνικής Βάσης Γιώτινκγ για τη χωροθέτηση και κατασκευή νέας μαρίνας, με κύριο σκοπό την εξυπηρέτηση των σκαφών του κλάδου, από το Καλαμάκι μέχρι το Σούνιο.

Από την πλευρά του ο υποψήφιος περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης, επεσήμανε ότι η αναπτυξιακή στρατηγική της Νέας Αρχής για την Αττική λαμβάνει σοβαρά υπόψη τις δυνατότητες και τη δυναμική του κλάδου των επαγγελματικών τουριστικών σκαφών.

Στη συνέχεια υπογράμμισε ότι ο συνδυασμός του θα επενδύσει σε δομές που στόχο έχουν την τουριστική αναβάθμιση και αναπτυξιακή επανεκκίνηση της Αττικής και πρόσθεσε ότι σε συνεργασία με τον κλάδο των επαγγελματικών τουριστικών σκαφών και τους υπόλοιπους αρμόδιους φορείς θα αναζητηθούν λύσεις στα προβλήματα που σχετίζονται με τους ελλιμενισμούς.

Ο κ. Πατούλης συμφώνησε με την ανάγκη δρομολόγησης των απαιτούμενων διαδικασιών για τη χωροθέτηση «νέας επαγγελματικής μαρίνας» στην Αττική.

Επίσης, αναφέρθηκε στην ανάγκη να εντάξει στον στρατηγικό σχεδιασμό των θεματικών μορφών τουρισμού της Περιφέρειας Αττικής δράσεις για την προβολή και προώθηση των νησιωτικών και παράκτιων περιοχών της Περιφέρειας Αττικής προς όφελος των τοπικών οικονομικών.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet