Σωτήρης Τσιόδρας: Ούτε ήρωας, ούτε λαμπρός… απλώς Επιστήμονας
Πρόσωπα

Σωτήρης Τσιόδρας: Ούτε ήρωας, ούτε λαμπρός… απλώς Επιστήμονας

Σωτήρης Τσιόδρας. Ο στρατηγός, ο λαμπρός επιστήμονας, ο άνθρωπος, ο ήρωας… Πόσα πομπώδη σχόλια γράφονται και λέγονται για τον Έλληνα καθηγητή Λοιμωξιολογίας και επικεφαλής του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ). Πόσο μεγάλος συναγωνισμός «διθυράμβων» για το πρόσωπό του από ανθρώπους που, σε οποιαδήποτε άλλη στιγμή, δεν θα του έδιναν καμιά σημασία, αν δεν λοιδωρούσαν κι όλας την ταπεινότητα και απλότητά του.

Τίποτε ηρωικό δεν κρύβεται πίσω από τον Σωτήρη Τσιόδρα. Πρόκειται για έναν Επιστήμονα που σέβεται την Επιστήμη του και γνωρίζει βαθιά ότι αποστολή της είναι να υπηρετεί τον Άνθρωπο. Τόσο απλά. Το θέμα είναι ότι σε μια κοινωνία που εξυμνεί το «δήθεν», όπου οι περισσότεροι από εμάς επιχειρούμε με κάθε τρόπο και μέσο να προβάλλουμε κάτι διαφορετικό από αυτό που πραγματικά είμαστε, που μάθαμε να τα ζυγιάζουμε όλα με το μέτρο και την ποσότητα, τούτος εδώ επιμένει να είναι ο εαυτός του.

Είναι ευλογία για τον τόπο που τον έχει αυτή την πραγματικά δύσκολη στιγμή. Είναι κατάρα για τον τόπο που θα τον ξεχάσει μόλις περάσει η κρίση και κυρίως δεν θα διδαχθεί τίποτε από το παράδειγμά του.

Ακόμη κι έτσι, ο Σωτήρης Τσιόδρας υπάρχει. Και όσο θα υπάρχουν τέτοιοι «Σωτήρηδες» θα μένει ζωντανή και η ελπίδα ότι δεν χάθηκαν όλα…

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet