«Επίθεση» ΚΕΔΕ προς Θ. Φωτίου για μη πρόσκληση σε συζήτηση στη Βουλή
Αυτοδιοίκηση

«Επίθεση» ΚΕΔΕ προς Θ. Φωτίου για μη πρόσκληση σε συζήτηση στη Βουλή

«Επίθεση» στην αναπληρωτή υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, κάνει η ΚΕΔΕ, καθώς σύμφωνα με τον πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, Γιώργο Πατούλη, «η κ. Φωτίου είναι αποκλειστικά υπεύθυνη για μη πρόσκληση της ΚΕΔΕ χθες (σ.σ. Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2018) στη Βουλή».

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση της Ένωσης σημειώνεται:

Η ΚΕΔΕ δεν απουσιάζει ποτέ από τη Βουλή όταν συζητιούνται σοβαρά ζητήματα που αφορούν την Αυτοδιοίκηση, αλλά και τις τοπικές κοινωνίες.

Για να παρίσταται όμως στις συνεδριάσεις των αρμόδιων Κοινοβουλευτικών Επιτροπών, θα πρέπει και να προσκαλείται από τα αρμόδια κυβερνητικά όργανα, κάτι που δυστυχώς πολλές φορές δεν συμβαίνει, ιδιαίτερα τα τελευταία τρία χρόνια.

Η μη παρουσία λοιπόν εκπροσώπου της ΚΕΔΕ στη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, όπου συζητήθηκε το Ν/Σ που αφαιρεί την αυτοδιοικητική αρμοδιότητα καταβολής προνοιακών επιδομάτων, αλλά και περιέχει εξουσιοδοτική για το πρόγραμμα νέων τμημάτων παιδικών σταθμών σε Δήμους, οφείλεται ακριβώς σε αυτό το γεγονός. Ότι ποτέ δεν μας απέστειλαν από το γραφείο της αρμόδιας αν. υπουργού κας Φωτίου, αλλά ούτε κι από το αρμόδιο γραφείο της Βουλής  πρόσκληση να παρευρεθούμε, ώστε να παρουσιάσουμε τις απόψεις μας.

Η κα Φωτίου οφείλει, αντί να εκφράζει υποκριτικά τη λύπη της για τη δήθεν απουσία της ΚΕΔΕ από τη συγκεκριμένη συνεδρίαση της Επιτροπής και να παραπληροφορεί μάλιστα τους βουλευτές, λέγοντας ότι προσκληθήκαμε αλλά δεν πήγαμε, ας σεβαστεί το αξίωμα που υπηρετεί και ας φροντίζει να μας αποστέλλει, έστω και καθυστερημένα, τις προσκλήσεις.

Μόνον έτσι θα αποδείξει έμπρακτα τον σεβασμό της στον δημοκρατικό διάλογο και τον θεσμό της Αυτοδιοίκησης, αλλά και θα προστατεύσει το κύρος του Εθνικού Κοινοβουλίου. Με υπεκφυγές και «κρυφτούλι» δεν λύνονται τα προβλήματα και δεν υπηρετούνται τα συμφέροντα των τοπικών κοινωνιών.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet