Η διοργάνωση συνεδρίου αποφασίστηκε σε συνεδρίαση του Δ.Σ. ΕΔΔΥΠΠΥ
Αυτοδιοίκηση

Η διοργάνωση συνεδρίου αποφασίστηκε σε συνεδρίαση του Δ.Σ. ΕΔΔΥΠΠΥ

Τη διοργάνωση του 11ου Πανελληνίου Συνεδρίου του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων – Προαγωγής της Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ), στις 19 και 20 Ιουνίου 2015, στον Δήμο Αιγάλεω αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικτύου, μετά από εισήγηση του προέδρου, δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη.

Κατά τη συνεδρίαση του Δ.Σ. επισημάνθηκε επίσης η μεγάλη επιτυχία του προγράμματος πρόληψης της οστεοπόρωσης, καθώς, σύμφωνα με ανακοίνωση του Δικτύου, 75.000 χιλιάδες άτομα εξετάσθηκαν δωρεάν  για οστεοπόρωση, στο πλαίσιο  του προγράμματος των προληπτικών ελέγχων που πραγματοποίησε το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων Προαγωγής της Υγείας τα οκτώ τελευταία χρόνια στους Δήμους – μέλη του.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει δωρεάν μέτρηση οστικής πυκνότητας με υπερηχογράφημα πτέρνας από ιατρικό προσωπικό και στη συνέχεια εκτίμηση από ιατρό ορθοπεδικό για την εκτίμηση των αποτελεσμάτων, με σκοπό να ανακαλυφθούν φαινομενικά υγιή άτομα και κυρίως γυναίκες άνω των 45 ετών που πάσχουν από οστεοπενία ή οστεοπόρωση και διατρέχουν κίνδυνο  αυτόματων καταγμάτων και ενδεχόμενο θάνατο.

Αντικείμενο επίσης της συνεδρίασης ήταν η επέκταση και σε άλλους Δήμους μέλη, ενός ακόμη πολύ σημαντικού προγράμματος, σχετικά με την πρόληψη της παιδικής παχυσαρκίας. Πρόκειται για το πρόγραμμα Παιδειατροφή, το οποίο εφαρμόζεται με επιτυχία στη χώρα μας από το 2008 και τελεί υπό την αιγίδα του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών  Πόλεων – Προαγωγής της Υγείας. Στόχος της δράσης είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα ισορροπημένης διατροφής και άσκησης για τη βέλτιστη σωματική και πνευματική τους ανάπτυξη.

Ο πρόεδρος του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου, δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης στην εισήγησή του τόνισε μεταξύ άλλων, σύμφωνα με την ανακοίνωση, ότι «είναι αδήριτη ανάγκη να περάσει στο σύνολο του πληθυσμού  το βασικό μήνυμα ότι “Η Πρόληψη πρέπει να γίνει τρόπος ζωής”. Η επιτυχία δε των προγραμμάτων πρόληψης του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου πρέπει να αποτελέσουν για την Πολιτεία παραδειγματικές δράσεις, ώστε να αναπτυχθούν Εθνικά Προγράμματα Προσυμπτωματικού Ελέγχου».

Στη συνεδρίαση του Δ.Σ. συμμετείχαν επίσης ο αντιπρόεδρος Β΄, δημοτικός σύμβουλος Κορυδαλλού Γεώργιος Μακρυνός, ο γεν. γραμματέας, δημοτικός σύμβουλος Χαλανδρίου Ιωάννης Λαδόπουλος, ο ταμίας, αντιδήμαρχος Π. Φαλήρου Ιωάννης Φωστηρόπουλος, η αναπληρωτής ταμίας, δημοτικός σύμβουλος Φιλοθέης-Ψυχικού  Νέλλη Λάβδα, το μέλος, αντιδήμαρχος Αγίων Αναργύρων Νικόλαος Παντελιάς,  ο πρόεδρος της Εξελεγκτικής Επιτροπής  Αθανάσιος Μπούρας,  το μέλος της Εξελεγκτικής Επιτροπής Ανδρέας Λεωτσάκος. Παραβρέθηκαν επίσης ο διευθυντής του Δικτύου Σωτήρης Παπασπυρόπουλος, η διοικητική διευθύντρια Σέβη Μαμούρη και η συντονίστρια του προγράμματος «Υγιείς Πόλεις» Νταίζη Παπαθανασοπούλου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet