Εκπρόσωπος της ΚΕΔΕ ο Βλάσσης Σιώμος στη συνεδρίαση της Διαρκούς Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής
Θεσμικοί Φορείς

Εκπρόσωπος της ΚΕΔΕ ο Βλάσσης Σιώμος στη συνεδρίαση της Διαρκούς Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής

Στη συνεδρίαση της Διαρκούς Παραγωγής και Εμπορίου της Ελληνικής Βουλής με θέμα το σχέδιο νόμου του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Κρίσης «Ιδιωτική Ασφάλιση έναντι Φυσικών Καταστροφών, Κρατική Αρωγή και Προστασία, Στεγαστική Συνδρομή» εκπροσώπησε την ΚΕΔΕ ο Βλάσσης Σιώμος, πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Κρίσης, Αντιπρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ και δημοτικός σύμβουλος Πεντέλης.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ο Βλάσσης Σιώμος συνοδευόταν στη συνεδρίαση από τους ειδικούς συνεργάτες της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Κρίσης Μαρία Σρέσκοβιτς και Δημήτρη Μπαϊρακτάρη.

Παρόντες στη συνεδρίαση ήταν οι υφυπουργοί Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Κρίσης Ευάγγελος Τουρνάς και Χρήστος Τριαντόπουλος, βουλευτές και εκπρόσωποι φορέων.

Ο Βλάσσης Σιώμος στην τοποθέτησή του υπογράμμισε, μεταξύ των άλλων, την επιβεβλημένη ανάγκη για συμμετοχή εκπροσώπων της αυτοδιοίκησης μέσω της ΚΕΔΕ, στα υπό ίδρυση Παρατηρητήριο Ιδιωτικής Ασφάλισης και Ταμείο Κρατικής Αρωγής που προβλέπονται στο υπό συζήτηση σχέδιο νόμου.

Επίσης, η αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ ενημέρωσε τα μέλη της Διαρκούς Επιτροπής για το μεγάλο πρόβλημα που θα προκύψει με την μεταφορά της αρμοδιότητας κατεδάφισης επικίνδυνων κτηρίων από τους δήμους λόγω της γνωστής έλλειψης πόρων και προσωπικού από τους δήμους.

Πρότειναν δε να υπάρξει ειδική πρόβλεψη στο υπό συζήτηση σχέδιο νόμου για την επίλυση του συγκεκριμένου προβλήματος, με δεδομένο ότι προβλέπεται ότι η αρμοδιότητα αυτή από τους δήμους θα πρέπει να ολοκληρώνεται το αργότερο εντός τριημέρου και σε πολλές περιπτώσεις αυθημερόν.

Οι υφυπουργοί στην τοποθέτησή τους δεσμεύτηκαν για την συμπερίληψη των προτάσεων της ΚΕΔΕ στο υπό ψήφιση νομοσχέδιο.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet