Συνάντηση Δ. Παπαστεργίου και Στ. Πέτσα με τους δημάρχους των επτά νεοσύστατων Δήμων
Θεσμικοί Φορείς

Συνάντηση Δ. Παπαστεργίου και Στ. Πέτσα με τους δημάρχους των επτά νεοσύστατων Δήμων

Οι δήμαρχοι των επτά νεοσύστατων Δήμων, Βελβεντού, Δυτ. Λέσβου, Δυτ. Σάμου, Ληξουρίου, Σάμης, Νότιας Κέρκυρας και Βόρειας Κέρκυρας, συναντήθηκαν το μεσημέρι της Πέμπτης (22/4) με τον πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), Δημήτρη Παπαστεργίου και στη συνέχεια είχαν συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών, Στέλιο Πέτσα, όπως ενημερώνει το γραφείο Τύπου της Ένωσης.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, οι επτά δήμαρχοι υπέβαλαν υπόμνημα στον αναπληρωτή υπουργό και του εξέθεσαν τα προβλήματα βιωσιμότητας που έχουν ακριβώς, λόγω της ιδιαίτερης συνθήκης που τους διέπει μετά τη σύστασή τους το 2019 με τον νόμο 4600/19.

Η ΚΕΔΕ στη συνάντηση που είχε με τους δημάρχους, και στην οποία συμμετείχαν επίσης ο γενικός γραμματέας, Δημήτρης Καφαντάρης και ο γενικός διευθυντής, Γιάννης Καραγιάννης, διαβεβαίωσε τους επτά δημάρχους ότι θα σταθεί αρωγός και στα αιτήματά τους προς το υπουργείο, αλλά και σε επιμέρους προβλήματα που αντιμετωπίζουν θεσμικά, αλλά και στην καθημερινή λειτουργία τους.

Δήλωση κ. Παπαστεργίου:

«Ακούσαμε με προσοχή και καταλαβαίνουμε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζετε στην άσκηση των καθηκόντων σας ως νεοσύστατοι Δήμοι. Είμαστε δίπλα σας με την αρωγή μας για κάθε βοήθεια που μπορούν να σας προσφέρουν οι Επιτροπές και οι δομές της ΚΕΔΕ και συμπαραστεκόμαστε στα αιτήματά σας προς την Πολιτεία».

Όπως επισημαίνει η διοίκηση της Ένωσης, οι δήμαρχοι Μανώλης Στεργίου-Βελβεντού, Ταξιάρχης Βέρρος-Δυτικής Λέσβου, Αλέξανδρος Λυμπέρης-Δυτικής Σάμου, Γιώργος Κατσιβέλης-Ληξουρίου, Γεράσιμος Μονιάς-Νέτης-Σάμης, Κωνσταντίνος Λέσσης-Νότιας Κέρκυρας και Γιώργος Μαχειμάρης-Βόρειας Κέρκυρας κατέθεσαν στον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών υπόμνημα με πέντε αιτήματα που θεωρούν καθοριστικά για την επιβίωση των Δήμων τους:

  1. Σοβαρή υποστελέχωση των Δήμων. Ζητήθηκε από το υπουργείο να εντάξει στην κινητικότητα με τους προσωρινούς ΟΕΥ που σήμερα υπάρχουν εν ισχύ με την προϋπόθεση να υπάρχουν οι θέσεις στον υπό έγκριση οριστικό ΟΕΥ. Αφετέρου ζητήθηκε να δοθούν νέες οργανικές θέσεις και τη δυνατότητα να προκηρύσσονται νέες θέσεις μονίμων υπαλλήλων κατά παρέκκλιση των χρονοβόρων διαδικασιών ετήσιου προγραμματισμού. Ενδεικτικό το παράδειγμα αδυναμίας λειτουργίας των υπηρεσιών Δόμησης, λόγω έλλειψης του κατάλληλου τεχνικού προσωπικού.
  2. Ειδική πρόσκληση στο πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ» για τους επτά Δήμους για την αγορά μηχανημάτων.
  3. Παράταση διοικητικής υποστήριξης των περιφερειακών Δήμων από τον Δήμο της έδρας κάθε νομού.
  4. Να δοθεί λύση για τους ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς στους επτά συγκεκριμένους Δήμους.
  5. Έκτακτη επιχορήγηση των επτά νεοσύστατων Δήμων (1 ή 2 ΚΑΠ) για την υλοποίηση μελετών και την κάλυψη καθημερινών αναγκών που προέκυψαν λόγω της διάσπασης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet