Μάτι: Συνέλευση των κατοίκων το Σάββατο – Θα αξιολογηθεί η ανταπόκριση της Πολιτείας μετά τη φονική φωτιά
Αυτοδιοίκηση

Μάτι: Συνέλευση των κατοίκων το Σάββατο – Θα αξιολογηθεί η ανταπόκριση της Πολιτείας μετά τη φονική φωτιά

Ανοικτή γενική συνέλευση οργανώνει το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2018 η Συντονιστική Επιτροπή των Κατοίκων στο Μάτι Αττικής (ΣΕΚΜΑ), στις 6 το απόγευμα, στο γήπεδο μπάσκετ, στο λιμάνι της περιοχής.

Καλεί όλους τους κατοίκους να παραβρεθούν, προκειμένου, μετά και την πρόσφατη επίσκεψη του πρωθυπουργού, να συζητηθούν και να αξιολογηθούν οι μέχρι σήμερα ενέργειες της Πολιτείας για τη διαφύλαξη της υγείας των πολιτών της πυρόπληκτης περιοχής, την ασφαλή διαβίωσή τους, τη μέριμνα των ευπαθών ομάδων, την αποκατάσταση των κατοικιών, των υποδομών και του περιβάλλοντος μετά τη φονική πυρκαγιά.

Επιπλέον, θα ληφθούν αποφάσεις για τις περαιτέρω ενέργειες των κατοίκων για την ικανοποίηση των αιτημάτων τους.

Υπενθυμίζεται ότι, σε ανοιχτή επιστολή της την περασμένη Τρίτη, η ΣΕΚΜΑ κατήγγειλε ότι, έξι εβδομάδες μετά την πυρκαγιά, το Μάτι δεν είναι κατοικήσιμο. Παράλληλα, τόνισε την καθυστέρηση των έργων αποκατάστασης και τη μη λήψη των κατάλληλων μέτρων για την ασφαλή διαβίωση των κατοίκων.

Επιπλέον, ανέφερε ότι «δεν έχουν λάβει ακόμη όλοι οι δικαιούχοι πληγέντες τα χαρακτηριζόμενα ως πρώτης ανάγκης οικονομικά επιδόματα για την προσωρινή ανακούφιση και κάλυψη των αναγκών τους».

Πηγή: naftemporiki.gr

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet