Με 100 χιλ. ευρώ ενισχύει 8 δήμους της Αττικής το ΕΕΑ
Αυτοδιοίκηση

Με 100 χιλ. ευρώ ενισχύει 8 δήμους της Αττικής το ΕΕΑ

Σε συνέντευξη Τύπου η οποία πραγματοποιήθηκε με αφορμή την πρωτοβουλία του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΕΑ) να υλοποιήσει δράσεις για την ενίσχυση των ευπαθών ομάδων οκτώ δήμων της Αττικής παρέστη ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, Γιώργος Πατούλης.

Σε ομιλία του ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ τόνισε: «Οι στοχευόμενες δράσεις και η συνεργασία δήμων, Εκκλησίας και επαγγελματιών, αποτελούν ένα πρώτο βήμα προκειμένου να δείξουμε στους συμπολίτες μας ότι όταν υπάρχει διάθεση και πνεύμα συνεργασίας, όλοι μαζί μπορούμε να δημιουργήσουμε μια άλλη Ελλάδα. Εκτός από πράξη αλληλεγγύης η συνεργασία μας για την ενίσχυση ευπαθών ομάδων αποτελεί άλλο ένα βήμα προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης και της ελπίδας. Της ελπίδας ότι θα δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις προκειμένου οι νέοι άνθρωποι να παραμείνουν στο τόπο μας».

Στη συνέχεια ο κ. Γ. Πατούλης σημείωσε χαρακτηριστικά: «Είναι ανάγκη να συμβάλλουμε όλοι στη διαμόρφωση των προϋποθέσεων για την τοπική και εθνική ανάπτυξη. Η αλληλεγγύη στα οκτώ χρόνια της οικονομικής κρίσης κράτησε όρθιους χιλιάδες συνανθρώπους μας. Τα κοινωνικά παντοπωλεία και τα κοινωνικά φαρμακεία που λειτούργησαν με τη συνεργασία δήμων, Εκκλησίας, του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ) και την ενεργό υποστήριξη του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΕΑ) και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ) συνέβαλλαν καθοριστικά προς την κατεύθυνση αυτή.

»Ως πρόεδρος της ΚΕΔΕ αγωνίζομαι, τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό, προκειμένου να κινητοποιηθούν όλες εκείνες οι δυνάμεις των Ελλήνων που θα βοηθήσουν να γυρίσουμε σελίδα. Δεν μπορεί η Ελλάδα να μείνει στα συσσίτια, είναι ανάγκη να κάνουμε τα επόμενα βήματα. Είναι ανάγκη να δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες για να επιστρέψουν όλοι οι νέοι που έχουν φύγει μετανάστες». 

Στα 100 χιλιάδες ευρώ η οικονομική ενίσχυση για τους 8 δήμους

Όπως έγινε γνωστό από τον πρόεδρο του ΕΕΑ, Γιάννη Χατζηθεοδοσίου, το Επιμελητήριο θα χρηματοδοτήσει συγκεκριμένες δράσεις στους οκτώ δήμους της Αττικής με κεντρικό στόχο την υποστήριξη ευπαθών ομάδων, ενώ μελλοντικά θα αναπτυχθούν και τοπικές δράσεις επιμόρφωσης και ενημέρωσης πολιτών που ενδιαφέρονται να δημιουργήσουν δική τους επιχείρηση.

Το ποσό που θα διατεθεί αρχικά ανέρχεται στις 100 χιλιάδες ευρώ και θα κατανεμηθεί σύμφωνα με πληθυσμιακά κριτήρια στους δήμους Αθηναίων, Περιστερίου, Καλλιθέας, Αγίων Αναργύρων – Καματερού, Καισαριανής, Νέας Ιωνίας, Χαϊδαρίου και Αγίας Βαρβάρας.

Στη συνέντευξη Τύπου συμμετείχαν εκτός από τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ και τον πρόεδρο του ΕΕΑ, ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνος Μίχαλος, ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Γιώργος Καββαθάς, ο δήμαρχος Περιστερίου, Ανδρέας Παχατουρίδης, Καλλιθέας, Δημήτρης Κάρναβος, Αγίων Αναργύρων – Καματερού, Νίκος Σαράντης, Νέας Ιωνίας, Ηρακλής Γκότσης, Αγίας Βαρβάρας, Γιώργος Καπλάνης, και ο εκπρόσωπος της Εκκλησίας πατήρ Β. Χαβατζάς.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet