Νέα έρευνα από το ευρωπαϊκό έργο PROSPECT+ για δήμους και περιφέρειες
Αυτοδιοίκηση

Νέα έρευνα από το ευρωπαϊκό έργο PROSPECT+ για δήμους και περιφέρειες

Μια νέα έρευνα, που αφορά στους δήμους και τις περιφέρειας της χώρας πραγματοποιείται από το Έργο PROSPECT+, το οποίο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα ΟΡΙΖΟΝΤΑΣ 2020 της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Grant Agreement No 101023271) και έχει σκοπό την ενδυνάμωση των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ) ως προς την υλοποίηση αναπτυξιακών δράσεων για την αειφόρο ενέργεια και το κλίμα, αξιοποιώντας καινοτόμα χρηματοδοτικά εργαλεία. Παράλληλα, το πρόγραμμα επιδιώκει να εντοπίσει και να μελετήσει τις συνολικότερες συνθήκες από τις οποίες εξαρτάται ο σχεδιασμός και η υλοποίηση των τοπικών και περιφερειακών δράσεων για το κλίμα και τη βιώσιμη ενέργεια.

Στο πλαίσιο αυτό, η ομάδα υλοποίησης του Έργου καλεί τους εκπροσώπους των Ελληνικών Δήμων και Περιφερειών να λάβουν μέρος στην έρευνα που έχει σχεδιαστεί και υλοποιείται για τον σκοπό αυτό. «Επιδίωξη είναι ακούσουμε και να μάθουμε από εκείνους που βρίσκονται στον πυρήνα των δράσεων για την ενεργειακή μετάβαση των Δήμων και Περιφερειών της χώρας» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Πώς μπορώ να λάβω μέρος στην έρευνα του PROSPECT+;

Η συμμετοχή στην έρευνα γίνεται μέσω του παρακάτω συνδέσμου στα ελληνικά:

https://ec.europa.eu/eusurvey/runner/BarriersandDriversinLocalProjects?surveylanguage=EL

Το ερωτηματολόγιο θα παραμείνει ανοιχτό έως και την Παρασκευή 31 Μάϊου και η συμπλήρωσή του απαιτεί μόνο 15 λεπτά!

Σημαντικές πληροφορίες για τους συμμετέχοντες:

  • Όλες οι απαντήσεις στο ερωτηματολόγιο θα θεωρηθούν αυστηρά εμπιστευτικές.
  • Η εμπιστευτικότητα και η ανωνυμία όλων των συμμετεχόντων θα διασφαλιστούν επίσης σε οποιαδήποτε δημοσίευση των αποτελεσμάτων της έρευνα. Τυχόν δημοσιεύσεις θα αφορούν μόνο στα συγκεντρικά μας ευρήματα με σκοπό την ενημέρωση και υποστήριξη των υπεύθυνων χάραξης πολιτικής για την ενέργεια και το κλίμα.

Για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία σχετικά με την έρευνα του PROSPECT+ και τη συμμετοχή σε αυτό υπάρχει δυνατότητα απευθείας επικοινωνίας με την κ. Δανάη Σοφία Εξηνταβελώνη, Research Associate του  εργαστηρίου Τεχνοοικονομικής Ενεργειακών Συστημάτων  (TEESlab) του Τμήματος Βιομηχανικής Διοίκησης και Τεχνολογίας, του Πανεπιστημίου Πειραιώς (ΠΑ.ΠΕΙ.), στο email: dexint[at]unipi.gr.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet