Ομόφωνη στήριξη Δ.Σ. ΚΕΔΕ στους εργαζόμενους στο «Βοήθεια στο Σπίτι»
Αυτοδιοίκηση

Ομόφωνη στήριξη Δ.Σ. ΚΕΔΕ στους εργαζόμενους στο «Βοήθεια στο Σπίτι»

Την αμέριστη στήριξη και συμπαράστασή του στον αγώνα των εργαζομένων στο Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» που διεκδικούν κατοχύρωση του προσωπικού και μονιμοποίηση της λειτουργίας του Προγράμματος, εξέφρασε με ομόφωνη απόφαση του το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ.

Στην εισήγησή του ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, Γιώργος Πατούλης, κάλεσε την κυβέρνηση να βρει μία οριστική και μόνιμη λύση προκειμένου να σταματήσει η ομηρία του προσωπικού επισημαίνοντας: «Τιμούμε τους εργαζόμενους και αναγνωρίζουμε το σπουδαίο κοινωνικό έργο που έχουν προσφέρει σε εκατοντάδες συνανθρώπους μας. Πρέπει να σταματήσει ο εμπαιγμός τους, με υποσχέσεις που μένουν στα χαρτιά και δεν γίνονται πράξη. Η κυβέρνηση οφείλει να άρει επιτέλους το αδιέξοδο που αντιμετωπίζουν».

Ειδικότερα, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ επαναδιατύπωσε την πάγια θέση της ΚΕΔΕ να δρομολογηθεί άμεσα από την κυβέρνηση νομοθετική ρύθμιση που θα διασφαλίσει αφενός την απρόσκοπτη λειτουργία του Προγράμματος και τη συνέχιση παροχής των πολύτιμων υπηρεσιών του με χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό και αφετέρου θα δίνει οριστική και μόνιμη λύση στην εργασιακή τακτοποίηση του προσωπικού.

Παράλληλα, με δεδομένη, όπως τόνισε, την ολοένα και υψηλότερη ζήτηση των υπηρεσιών που προσφέρονται μέσω του Προγράμματος, ο κ. Πατούλης επισήμανε την ανάγκη αύξησης του αριθμού των προσλήψεων εργαζομένων, προκειμένου να διασφαλιστεί η ευρύτερη και πιο αποτελεσματική λειτουργία του Προγράμματος.

«Παραμένουμε στο πλευρό των εργαζομένων και μαζί τους διαμορφώνουμε κοινό μέτωπο για να βρεθεί μία ριζική λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν» σημείωσε ο κ. Πατούλης και πρόσθεσε ότι θα υποβάλλει προς το υπουργείο Εσωτερικών το αίτημα για μία συνάντηση, παρουσία των εργαζομένων, σε μία προσπάθεια εξεύρεσης μίας λύσης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet