Ο Γ. Πατούλης σε τελετή προς τιμήν του α΄ αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
Αυτοδιοίκηση

Ο Γ. Πατούλης σε τελετή προς τιμήν του α΄ αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Στην τελετή αναγόρευσης επίτιμου διδάκτορα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) του πρώτου αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Frans Timmermans, συμμετείχε το βράδυ της Δευτέρας 30 Οκτωβρίου ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, και ο επίτροπος Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων, Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Νωρίτερα, σε ειδική τελετή στο Προεδρικό Μέγαρο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απένειμε τον Μεγαλόσταυρο του Τάγματος του Φοίνικος στον Frans Timmermans.

Ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, Γ. Πατούλης, αναφερόμενος στην προσωπικότητα και το έργο του α΄ αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, F. Timmermans, επισήμανε ότι είναι σημαντικό να τιμούνται άνθρωποι που έχουν εργαστεί ουσιαστικά για την ενίσχυση του Κράτους Δικαίου και την υπεράσπιση των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

«Ο κ. Timmermans έχει συμβάλει καθοριστικά προς την πορεία της Ευρωπαϊκής Ενοποίησης. Αυτό το έπραξε υπερασπιζόμενος δύο σημαντικούς άξονες της Ευρωπαϊκής Δημοκρατίας, την ενίσχυση του Κράτους Δικαίου και την υπεράσπιση των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων του Ανθρώπου», τόνισε ο κ. Πατούλης.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet