Ο δήμαρχος Πεντέλης στη Γενική Συνέλευση της ΠΕΔΑ
Αυτοδιοίκηση

Ο δήμαρχος Πεντέλης στη Γενική Συνέλευση της ΠΕΔΑ

Στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής (ΠΕΔΑ), που πραγματοποιήθηκε σήμερα 26 Νοεμβρίου 2015 στο Ξενοδοχείο Τιτάνια με θέμα «Τα οικονομικά προβλήματα των ΟΤΑ», τοποθετήθηκε ο επικεφαλής της παράταξης Ενωμένη Αυτοδιοίκηση Αττικής και δήμαρχος Πεντέλης Δημήτρης Στεργίου-Καψάλης.

Στην ομιλία του ο δήμαρχος Πεντέλης, απευθυνόμενος και προς τον υφυπουργό  Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Γιάννη Μπαλάφα που ήταν παρόν, ανέλυσε τη δύσκολη οικονομική κατάσταση των Δήμων σήμερα, η οποία, όπως ανέφερε, παρουσιάζει ανομοιογένειες από Δήμο σε Δήμο. Υπογράμμισε τα βασικά σημεία που απαιτούν μελέτη για τα  Οικονομικά, καταθέτοντας συγχρόνως και εμπεριστατωμένες προτάσεις. Υπενθύμισε, επίσης, ότι «είναι αναγκαία η θεσμική και ουσιαστική αναβάθμιση του θεσμού της Αυτοδιοίκησης, αποφεύγοντας κομματικοκεντρικές συμπεριφορές και ενισχύοντας το πνεύμα νοικοκυρέματος, προκειμένου να εξασφαλιστεί η λειτουργικότητά της».

Ιδιαίτερα τονίστηκε από τον δήμαρχο Πεντέλης, η ανάγκη εκλογής του Προεδρείου και της Εκτελεστικής Επιτροπής των συνδικαλιστικών οργάνων ΚΕΔΕ και ΠΕΔ, απευθείας από τα μέλη της Γενικής συνέλευσης και όχι από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου όπως σήμερα συμβαίνει. «Αυτό θα είναι ένα πρώτο βήμα για την απελευθέρωση της Αυτοδιοίκησης από τον κομματικοκεντρικό βρόχο, που τη φθίνει, την απαξιώνει και της στερεί σημαντικά τη διεκδικητικότητά της με την είσοδο της συνδιαλλαγής κομμάτων-αυτοδιοίκησης», σημείωσε.

Δείτε την τοποθέτηση του επικεφαλής της παράταξης Ενωμένη Αυτοδιοίκηση Αττικής και δημάρχου Πεντέλης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet