Ο ΣΠΑΠ στην κατάσβεση φλεγόμενου αυτοκινήτου στον Κοκκιναρά
Αυτοδιοίκηση

Ο ΣΠΑΠ στην κατάσβεση φλεγόμενου αυτοκινήτου στον Κοκκιναρά

Ο Σύνδεσμος Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού συμμετείχε με εργαζομένους και εθελοντές, δύο οχήματα και επικεφαλής τον πρόεδρό του, Βλάσση Σιώμο, στην κατάσβεση πυρκαγιάς που ξέσπασε το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2018 σε αυτοκίνητο επί της περιφερειακής οδού Κηφισιάς –  Νέας Πεντέλης, στον Κοκκιναρά.

Η ομάδα του ΣΠΑΠ έφθασε άμεσα, όπως ενημερώνει ο Σύνδεσμος, πρώτη και πολύ γρήγορα στο συμβάν, το οποίο κρίθηκε ως ιδιαίτερα σοβαρό δεδομένου ότι το αυτοκίνητο έφερε δύο γεμάτα ντεπόζιτα καυσίμων, ένα βενζίνης και ένα αερίου, δημιουργώντας σοβαρό κίνδυνο έκρηξης, αλλά και ανάφλεξης του πρόσφατα αναδασωμένου δάσους του Κοκκιναρά.

Στον τόπο της πυρκαγιάς έσπευσαν επίσης, το Πυροσβεστικό Σώμα με ειδικό όχημα ψεκασμού αφρού, το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο της Πεντέλης και η Πολιτική Προστασία του Δήμου Πεντέλης.

Ο πρόεδρος του ΣΠΑΠ και γενικός γραμματέας του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ, Βλάσσης Σιώμος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Βρεθήκαμε πολύ γρήγορα στο συμβάν, ευθύς αμέσως μετά την εκδήλωσή του, με οχήματα, εργαζομένους και εθελοντές που βρίσκονταν σε κατάσταση επιφυλακής. Οι εργαζόμενοι και εθελοντές του ΣΠΑΠ και του Δήμου Πεντέλης καταφέραμε να συγκρατήσουμε τη φωτιά έως ότου έλθει η Πυροσβεστική με το ειδικό όχημα αφρού, ώστε να μην επεκταθεί στο δάσος που έχουμε πρόσφατα αναδασώσει.

»Συγχαρητήρια σε όλους, στους εθελοντές και τους εργαζομένους του ΣΠΑΠ και του Δήμου Πεντέλης, αλλά και στο Πυροσβεστικό Σώμα, για την ετοιμότητα και την αποτελεσματικότητα που επέδειξαν.

»Η σημερινή μας προσπάθεια αποδεικνύει για ακόμη μία φορά την ετοιμότητα στην οποία βρίσκονται διοίκηση, εργαζόμενοι, εθελοντές και οχήματα του ΣΠΑΠ. Ήμασταν σε αυξημένο βαθμό επιφυλακής για τα πλημμυρικά φαινόμενα που είχαν αναγγελθεί χωρίς να χάνουμε την συγκέντρωση μας στην πυρασφάλεια έως το τέλος της αντιπυρικής περιόδου, ώστε να προστατέψουμε, κατά το ανθρωπίνως δυνατόν, όταν και εφόσον χρειαστεί, τόσο το Πεντελικό βουνό, όσο και τις αστικές και περιαστικές περιοχές των Δήμων μας».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet