Στα εγκαίνια του κτηρίου της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Δυτ. Αττικής ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ
Αυτοδιοίκηση

Στα εγκαίνια του κτηρίου της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Δυτ. Αττικής ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ

Τον πρωταγωνιστικό και ουσιαστικό ρόλο που μπορεί να έχει η Τοπική Αυτοδιοίκηση στην ενίσχυση της ασφάλειας των πολιτών επισημαίνει με δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, ο οποίος παραβρέθηκε στα εγκαίνια του κτηρίου της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Δυτικής Αττικής, στον Δήμο Φυλής, τα οποία πραγματοποιήθηκαν από τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

Όπως υπογράμμισε ο κ. Γ. Πατούλης: «Η Τοπική Αυτοδιοίκηση επιβεβαιώνει καθημερινά ότι μπορεί να συμβάλλει έμπρακτα και ουσιαστικά στην προσπάθεια ενίσχυσης του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών. Το παράδειγμα του συναδέλφου δημάρχου Φυλής, Χ. Παππού, είναι χαρακτηριστικό. Η προσφορά των κτηριακών υποδομών, καθώς και οκτώ περιπολικών επισφραγίζουν τη θέση αυτή. Η συνεργασία της κεντρικής διοίκησης και της Αυτοδιοίκησης αποδεικνύεται στην πράξη ότι μπορεί να είναι προς όφελος των πολιτών και την ενίσχυση της ασφαλειάς τους. Η σχετική πρωτοβουλία μπορεί να αναπτυχθεί και σε άλλες περιοχές της χώρας, όπως και στο κέντρο της Αθήνας προκειμένου να υπάρξει αποτελεσματικότερη αστυνόμευση».

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Φυλής, Χ. Παππούς, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εγκατάσταση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Δυτικής Αττικής στο κτήριο που παραχώρησε, ενώ σημείωσε ότι είναι ιδιαίτερα θετικό που ο πρωθυπουργός Α. Τσίπρας αποδέχθηκε τη πρότασή του για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκού πάρκου στον Δήμο Φυλής. Με την υλοποίηση αυτού του οράματος μπορεί να εξασφαλιστεί η παροχή δωρεάν ηλεκτρικού ρεύματος σε εκατοντάδες ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και οικογένειες που διαμένουν στον Δήμο. Στόχος είναι το φωτοβολταϊκό πάρκο το οποίο θα έχει δυναμικότητα μέχρι 6 μεγαβάτ να εξασφαλίζει την κάλυψη μέχρι και 3.000 οικογενειών με δωρεάν ηλεκτρικό ρεύμα, με κριτήρια που θα καθοριστούν από τη δημοτική Αρχή.

«Δίνουμε το παράδειγμα ότι όταν η Τοπική Αυτοδιοίκηση και η κυβέρνηση έχουν αμοιβαία εκτίμηση και αισθήματα για το καλό του τόπου ο μόνος που κερδίζει είναι ο δημότης», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Χρήστος Παππούς.

Τον πρωθυπουργό συνόδευσαν οι υπουργοί Προστασίας του Πολίτη, Ν. Τόσκας, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σ. Φάμελλος, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρ. Σπίρτζης, εκπρόσωποι του Κοινοβουλίου και ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Κ. Τσουβαλάς. Το «παρών», εκτός από τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ, Γ. Πατούλη, έδωσαν δεκάδες δήμαρχοι και αιρετοί του Λεκανοπεδίου Αττικής.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet