Στα Κύθηρα το 10ο Forum Τοπικής Αυτοδιοίκησης
Αυτοδιοίκηση

Στα Κύθηρα το 10ο Forum Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Το πανέμορφο νησί των Κυθήρων ανοίγει την Παρασκευή 8 Ιουνίου 2018 τις πύλες του και φιλοξενεί για φέτος το 10ο Forum Τοπικής Αυτοδιοίκησης, παρουσία πλειάδας εν ενεργεία και διατελεσάντων δημάρχων.

Στόχοι του 10ου  Forum Τοπικής Αυτοδιοίκησης μέσω του δημόσιου διαλόγου που θα αναπτυχθεί κατά τη διάρκεια των εργασιών του, η ανταλλαγή απόψεων, η κατάθεση εμπειριών και η ανάδειξη προβληματισμών και προτάσεων επί σειράς κομβικών ζητημάτων με ζητούμενο την αποτελεσματικότερη λειτουργία των ΟΤΑ.

Ειδικότερα, το θεσμοθετημένο, επί δεκαετίας πλέον, ετήσιο Forum της Ένωσης Δημάρχων Αττικής (ΕΝΔΑ) θα πραγματοποιηθεί στις 8, 9 και 10 Ιουνίου στα Κύθηρα σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής (ΠΕΔΑ).

Οι τρεις βασικοί θεματικοί άξονες που θα καλύψει έχουν ως εξής:

  • Γεωπολιτική Διπλωματία και η κρίση.
  • Η Συμβολή της Τ.Α. στην καταπολέμηση του Κοινωνικού Αποκλεισμού και της Φτώχειας, την περίοδο της κρίσης.
  • Τομές για μια πραγματική μεταρρύθμιση στην Τ.Α. – Ο Θεσμός – Ο Αιρετός – Το Κράτος

Αναφερόμενος ο πρόεδρος της ΕΝΔΑ, Παύλος Καμάρας, στις εργασίες του 10ου Forum Τοπικής Αυτοδιοίκησης δήλωσε, χαρακτηριστικά: «Με σκοπό να προαχθούν η γνώση και οι καλές πρακτικές λειτουργίας των Δήμων, η βέλτιστη περαιτέρω ανάπτυξή τους και η αύξηση της ποιότητας εξυπηρέτησης των δημοτών από τους ΟΤΑ, ιδίως στη σύγχρονη συγκυρία που η μακρά οικονομική κρίση δημιουργεί νέα πεδία διαλόγου και προκλήσεων, αλλά και να κατατεθούν ώριμες, βάσει εμπειρίας, απόψεις για μία ουσιαστική αυτοδιοικητική μεταρρύθμιση, το φετινό Forum εστιάζει στα μείζονα θέματα της εποχής μας διατηρώντας αναλλοίωτο μέσα στον χρόνο το βασικό οργανωτικό πυρήνα της επί σειράς ετών πρωτοβουλίας μας. Έτσι και φέτος ο κεντρικός πυρήνας του Forum έχει ανθρωποκεντρικό προσανατολισμό και στόχο την εξέλιξη της αυτοδιοικητικής γνώσης προς όφελος πάντοτε των δημοτών».

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet