Στην επετειακή εκδήλωση του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων ο Γ. Πατούλης
Αυτοδιοίκηση

Στην επετειακή εκδήλωση του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων ο Γ. Πατούλης

Τον σημαντικό ρόλο του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων για τη χρηματοδότηση έργων και δράσεων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης επισήμανε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του χθες το βράδυ, Παρασκευή 29 Μαρτίου 2019, στην επετειακή εκδήλωση για τα 100 χρόνια λειτουργίας του.

Όπως τόνισε ο κ. Γ. Πατούλης θα ήταν ιδιαίτερα σημαντικό για την Τοπική Αυτοδιοίκηση να μετεξελιχθεί το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων σε μια σύγχρονη Δημοτική Τράπεζα. Μάλιστα, συμπλήρωσε ότι η δικτύωση του ταμείου σε ευρωπαϊκό επίπεδο θα μπορούσε να έχει σημαντικά αποτελέσματα στην τοπική και την περιφερειακή ανάπτυξη της χώρας.

Στη συνέχεια ο Γ. Πατούλης επισήμανε ότι «τα τελευταία χρόνια η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας και το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων έχουν αναπτύξει μια συστηματική και αποτελεσματική συνεργασία, καρπός της οποίας είναι τα προγράμματα χρηματοδότησης των Δήμων που αφορούν στη βελτίωση του δημοτικού οδοφωτισμού, την εξοικονόμηση ενέργειας σε κτίρια, τις μελέτες ωρίμανσης των συγχρηματοδοτούμενων έργων κ.λπ.».

Καθοριστικός ο ρόλος του Ταμείου -αναγκαία η επέκταση της δράσης του και σε άλλους τομείς

Ο κ. Γ. Πατούλης υπογράμμισε ότι κατά τη διάρκεια του πρόσφατου ετήσιου τακτικού της συνεδρίου της η ΚΕΔΕ είχε τονίσει τον σημαντικό ρόλο του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων και είχε προτείνει την επέκτασή των δραστηριοτήτων του και σε τομείς όπως:

1ον.  Στην προσφορά, ειδικά σχεδιασμένων για τους ΟΤΑ, τραπεζικών και επενδυτικών προϊόντων για την Οικονομική Ανάπτυξη την Εκπαίδευση, το  Περιβάλλον, την Ενέργεια, τη διαχείριση των ΟΤΑ, την Αξιοποίηση της Ακίνητης Περιουσίας, την Υγεία, τις Υπηρεσίες στους πολίτες, τις Υπηρεσίες στους αιρετούς και τα στελέχη της Τ.Α., τον Τουρισμό, τον Πολιτισμό, την Ψυχαγωγία και τις Μεταφορές.

2ον.  Στη δημιουργία υποστηρικτικών μηχανισμών.

3ον.  Στην εκπαίδευση αιρετών και προσωπικού.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στη μεγάλη αίθουσα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Εκτός από τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ, Γ. Πατούλη, χαιρετισμό πραγματοποίησαν ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, Ι. Δραγασάκης, ο υπουργός Οικονομικών, Ε. Τσακαλώτος, ο υπουργός Εσωτερικών, Α. Χαρίτσης, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Ι. Στουρνάρας, ο τομεάρχης Οικονομικών Ν.Δ., Χ. Σταϊκούρας, ο τομεάρχης Οικονομικών ΚΙΝ.ΑΛ., Ι. Κουτσούκος, ο τομεάρχης Οικονομικών ΚΚΕ, Ν. Καραθανασόπουλος, ο τομεάρχης Οικονομικών Ένωσης Κεντρώων, Μ. Γεωργιάδης, ο διευθύνων σύμβουλος ΕΛΤΑ, Η. Αθανασίου, ο πρόεδρος του ΝΣΚ, Κ. Χαλκιάς και ο πρόεδρος του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, Κ. Βαρλαμίτης. Το καλωσόρισμα έγινε από την προϊσταμένη Γενικής Διεύθυνσης του Τ.Π.&Δ., Δ. Ασημάκη.   

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet