Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ΠΟΕ-ΟΤΑ στις 22 Ιουλίου
Αυτοδιοίκηση

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ΠΟΕ-ΟΤΑ στις 22 Ιουλίου

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας καλεί η ΠΟΕ – ΟΤΑ την Τρίτη 22 Ιουλίου, στις 12:30 έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από την εφαρμογή του Ν.4172/13, σύμφωνα με τον οποίο είχαν τότε τεθεί σε διαθεσιμότητα σχολικοί φύλακες και καθηγητές.

Παράλληλα, η ΠΟΕ – ΟΤΑ ενημερώνει ότι οι σχολικοί φύλακες θα πραγματοποιήσουν την Τρίτη 22 Ιουλίου, στις 8:30 το πρωί,  συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ και θα ακολουθήσει πορεία στο υπουργείο Οικονομικών. Η ΠΟΕ – ΟΤΑ καλεί τους Συλλόγους-Μέλη της στους δήμους απ΄ όπου θα περάσει η πορεία των διαθέσιμων-απολυμένων εργαζομένων να στηρίξουν με αποφάσεις τους  ενεργά την κινητοποίηση, όπως φαίνεται στην ανακοίνωση που ακολουθεί.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΕ-ΟΤΑ), στη συνεδρίασή της την Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014, αποφάσισε να πραγματοποιήσει συλλαλητήριο διαμαρτυρίας όλων των συνδικαλιστικών στελεχών και των εργαζομένων που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα-απόλυση, έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, την Τρίτη 22 Ιουλίου 2014 και ώρα 12:30 το μεσημέρι.

Η κινητοποίηση πραγματοποιείται με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από την εφαρμογή του Ν.4172/13 από την κυβέρνηση, με τον οποίο έθεσε σε διαθεσιμότητα τους σχολικούς φύλακες και τους καθηγητές, οδηγώντας σε διάλυση το δημόσιο σύστημα παιδείας και θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια των μαθητών στα σχολεία.

Σημειώνεται πώς την ίδια ημέρα, Τρίτη 22 Ιουλίου 2014 και ώρα 8:30 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί με πρωτοβουλία των σχολικών φυλάκων και σε συνεργασία με άλλους διαθέσιμους εργαζόμενους συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, στην Αγία Παρασκευή, ενώ αμέσως μετά θα πραγματοποιηθεί πορεία διαμαρτυρίας προς το υπουργείο Οικονομικών, όπου και θα κατασκηνώσουν.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ για τη διευκόλυνση όσων σχολικών φυλάκων θέλουν να συμμετέχουν στην κινητοποίηση αποφάσισε την προκήρυξη στάσης εργασίας από τις 8:00 το πρωί έως τις 2:00 το μεσημέρι.

Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και στο Δημόσιο ένα χρόνο μετά, συνεχίζουμε τον αγώνα μας, ενωμένοι και αλληλέγγυοι με αίτημα την επιστροφή όλων των σχολικών φυλάκων, αλλά και όλων των διαθέσιμων-απολυμένων στις θέσεις εργασίας τους. Αγωνιζόμαστε επίσης να ανατρέψουμε τα σχέδια της συγκυβέρνησης και της τρόικα να θέσουν σε διαθεσιμότητα-απολύση χιλιάδες νέους υπαλλήλους από την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Καλούμε τους Συλλόγους-Μέλη της ΠΟΕ-ΟΤΑ των Δήμων απ΄ όπου θα περάσει η πορεία των διαθέσιμων-απολυμένων εργαζομένων με αποφάσεις τους να στηρίξουν ενεργά και συμμετοχικά την κινητοποίηση.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΟΣ-ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ…

ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ-ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΣΤΟΝ ΒΩΜΟ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΡΟΙΚΑ

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

Για την Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ

Ο Πρόεδρος                                                 Ο Γεν. Γραμματέας

Θέμης Μπαλασόπουλος                          Γιάννης Τσούνης

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet