Συλλήψεις παράνομων νοσοκόμων σε νοσοκομείο στη Βορειοανατολική Αττική
Αυτοδιοίκηση

Συλλήψεις παράνομων νοσοκόμων σε νοσοκομείο στη Βορειοανατολική Αττική

Στοχευμένος έλεγχος πραγματοποιήθηκε από το Τμήμα Αλλοδαπών Βορειοανατολικής Αττικής, το βράδυ της Τετάρτης 27 Σεπτεμβρίου, σε κλινικές Νοσοκομείου της Βορειοανατολικής Αττικής, για τον εντοπισμό αλλοδαπών γυναικών που εργάζονται παράνομα ως αποκλειστικές νοσοκόμες.

Ειδικότερα, κλιμάκιο αστυνομικών διενήργησε ελέγχους στο ανωτέρω Νοσοκομείο, κατά τη διάρκεια του οποίου διαπιστώθηκε ότι πέντε αλλοδαπές γυναίκες (υπήκοοι Γεωργίας) εργάζονταν ως αποκλειστικές νοσοκόμες, χωρίς να διαθέτουν το προβλεπόμενο πτυχίο Σχολής Αδελφών Νοσοκόμων και δεν ήταν εγγεγραμμένες στο μητρώο (λίστα) αποκλειστικών νοσοκόμων του Νοσοκομείου. Επιπρόσθετα δύο γυναίκες από τις προαναφερόμενες στερούντο νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα μας.

Όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Ελληνική Αστυνομία, η άσκηση του επαγγέλματος της αποκλειστικής νοσοκόμας, χωρίς τις νόμιμες προϋποθέσεις, έχει σαν αποτέλεσμα τη στέρηση εσόδων από το Δημόσιο και τα Ασφαλιστικά Ταμεία, καθώς δεν εκδίδονται οι απαιτούμενες αποδείξεις παροχής υπηρεσιών, ενώ επιπρόσθετα δεν καταβάλλονται οι προβλεπόμενες από τον Νόμο ασφαλιστικές εισφορές.

Οι συλληφθείσες, με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet