Την ανάγκη θωράκισης του Πεντελικού έθεσε στον Γ. Αμυρά ο Βλ. Σιώμος
Σύνδεσμοι-Φορείς

Την ανάγκη θωράκισης του Πεντελικού έθεσε στον Γ. Αμυρά ο Βλ. Σιώμος

Συνάντηση εργασίας με τον υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γεώργιο Αμυρά είχε ο πρόεδρος του ΣΠΑΠ, αντιδήμαρχος Πεντέλης, αντιπρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου και της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας της ΚΕΔΕ Βλάσσης Σιώμος.

Όπως αναφέρει ο ΣΠΑΠ, η συνάντηση αυτή είχε ως κύριο στόχο την ενημέρωση του υφυπουργού για τα σοβαρά θέματα που αφορούν το Πεντελικό και την άμεση ανάγκη πραγματοποίησης προληπτικών δράσεων για τη θωράκιση του βουνού, αλλά και των Δήμων που το περιβάλλουν, ενόψει της επικείμενης δύσκολης αντιπυρικής περιόδου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης η οποία, σύμφωνα με τον ΣΠΑΠ, πραγματοποιήθηκε σε πάρα πολύ φιλικό κλίμα, ο Βλάσσης Σιώμος ενημέρωσε τον υφυπουργό για τα προβλήματα που έχουν προκύψει στο Πεντελικό από τις πρωτοφανείς κακοκαιρίες «Μήδεια» και «Ελπίδα».

Τόνισε, επίσης, ότι ο ΣΠΑΠ επιτελεί μία σημαντικότατη αποστολή και δίνει καθημερινές μάχες για την προστασία του Πεντελικού από πυρκαγιές και ασυνείδητους που επιχειρούν παράνομες απορρίψεις μπαζών, λαθρολατομεύσεις, λαθροϋλοτομία, αλλά και άλλες φυσικές καταστροφές που προέρχονται από την Κλιματική Κρίση. Ενημέρωσε, επίσης, τον υφυπουργό για τις δεκάδες περιβαλλοντικές δράσεις που οργανώνει ο ΣΠΑΠ με τη βοήθεια πολιτών, μαθητών και εθελοντών στη διάρκεια κάθε χρονιάς. «Και όλα αυτά με λιγοστά μέσα, χωρίς μόνιμο προσωπικό και ελάχιστους οικονομικούς πόρους, αλλά με περίσσευμα ψυχής και προσφοράς από εθελοντές και στελέχη του ΣΠΑΠ», σημείωσε ο κ. Σιώμος.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet