Ενώσεις Γονέων Βόρειου Τομέα: Κάλεσμα σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας – Ζητούν προσλήψεις εκπαιδευτικών
Σύνδεσμοι-Φορείς

Ενώσεις Γονέων Βόρειου Τομέα: Κάλεσμα σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας – Ζητούν προσλήψεις εκπαιδευτικών

Οι Ενώσεις Γονέων Βόρειου Τομέα καλούν τα Δ.Σ. των Συλλόγων Γονέων, αλλά και το σύνολο των γονέων, να συμμετάσχουν σε δύο συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, διεκδικώντας προσλήψεις εκπαιδευτικών όπου υπάρχει ανάγκη, καθώς και ειδικών βοηθών.

Η πρώτη συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 10 Νοεμβρίου, στις 09:00, στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β’ Αθήνας (Λεωφ. Μεσογείων 324, Αγία Παρασκευή). Η δεύτερη θα γίνει την Τρίτη 16 Νοεμβρίου, στις 09:00, στο ίδιο σημείο.

Στη σχετική ανακοίνωσή τους οι Ενώσεις Γονέων αναφέρουν:

«Μετά τα μορφωτικά κενά που έχουν δημιουργηθεί από την πολύμηνη τηλεκπαίδευση, την απουσία μέτρων πρόληψης απέναντι στην πανδημία, τις συγχωνεύσεις που υλοποιήθηκαν σε σειρά από σχολικές μονάδες και από το υπουργείο δεν φαίνεται καμία προοπτική για την πλήρη κάλυψη των εκπαιδευτικών κενών.

»Προκλητική η στάση του υπουργείου απέναντι σε χιλιάδες παιδιά ακάλυπτα από παράλληλες στηρίξεις. Ακόμα περισσότερο όταν η απάντηση της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στη Β’ Αθήνας απαντάει στις ερωτήσεις των ανήσυχων γονιών ότι “έως τον Μάιο η θέση θα καλυφθεί, τώρα όμως δεν υπάρχουν λεφτά”.

»Το μόνο έργο που έχει να επιδείξει το υπουργείο Παιδείας είναι οι δικαστικές αποφάσεις σε βάρος του αγώνα των εκπαιδευτικών απέναντι σε έναν νόμο που μετατρέπει το σχολείο σε μαγαζί γωνία, που όλα θα “πωλούνται” και όλα θα “αγοράζονται”, οδηγώντας τα στην κατηγοριοποίηση τους.

»Δεν έχει σκοπό να διαθέσει ούτε ένα ευρώ παραπάνω για προσλήψεις εκπαιδευτικών κουκουλώνοντας, με τις συγχωνεύσεις, τα χιλιάδες κενά και τις χιλιάδες χαμένες διδακτικές ώρες. Θύματα και πάλι τα παιδιά μας. Φτιάχνουν τμήματα τερατουργήματα τη στιγμή που οι προβλέψεις, για την πορεία της πανδημίας, είναι δυσοίωνες για την διασπορά της στις μικρότερες ηλικίες».

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet