Μετρήσεις αιωρούμενων σωματιδίων από τον ΣΒΑΠ σε συνεργασία με τους Δήμους μέλη του
Σύνδεσμοι-Φορείς

Μετρήσεις αιωρούμενων σωματιδίων από τον ΣΒΑΠ σε συνεργασία με τους Δήμους μέλη του

Στο πλαίσιο των δράσεων του Συνδέσμου για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη Πόλεων και του προγράμματος «Αστικό Παρατηρητήριο», για την προστασία της υγείας των δημοτών των Δήμων μελών του, ο ΣΒΑΠ διεξάγει μετρήσεις αιωρούμενων σωματιδίων σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος».

Η ιδιαίτερη επιβάρυνση της ατμόσφαιρας από τους ρύπους που προκάλεσαν οι πυρκαγιές στην Αττική καθιστά ακόμα πιο αναγκαίο και επίκαιρο το πρόγραμμα, καθώς δρα πρόσθετα σε σχέση με τη συνήθη ατμοσφαιρική ρύπανση, σημειώνει ο Σύνδεσμος.

Με τον ιδιόκτητο εξοπλισμό του, επιστημονικοί συνεργάτες του ΣΒΑΠ μετρούν, με ειδικά φίλτρα, τα αιωρούμενα σωματίδια επί 24ώρου βάσης, σε θέσεις που υποδεικνύουν οι δημοτικές αρχές, ενώ τα αποτελέσματα των μετρήσεων αναλύονται και αξιολογούνται από τους ειδικούς επιστήμονες του ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος».

Με την ολοκλήρωση των μετρήσεων, τα αποτελέσματα θα κοινοποιηθούν στους Δήμους μέλη του ΣΒΑΠ, ώστε να ληφθούν σε περίπτωση ανάγκης τα απαραίτητα ατομικά μέτρα προστασίας.

Για πληροφορίες επικοινωνήστε στον ΣΒΑΠ/τηλ. 210 6719138, 210 6711228

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet