Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία από το ΕΔΔΥΠΠΥ προγράμματα προσυμπτωματικού ελέγχου σε όλη την Ελλάδα
Σύνδεσμοι-Φορείς

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία από το ΕΔΔΥΠΠΥ προγράμματα προσυμπτωματικού ελέγχου σε όλη την Ελλάδα

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε σειρά δράσεων από το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων του ΠΟΥ (ΕΔΔΥΠΠΥ), που αφορά προγράμματα προσυμπτωματικού ελέγχου.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το ΕΔΔΥΠΠΥ έχει ως αποκλειστικό του σκοπό την πρόληψη των νοσημάτων, την προαγωγή της υγείας, τον προσυμπτωματικό έλεγχο των πληθυσμιακών ομάδων υψηλού κινδύνου και γενικότερα την προώθηση ολοκληρωμένων πολιτικών και δράσεων στο πεδίο της δημόσιας υγείας. Μέλη του ΕΔΔΥΠΠΥ είναι 244 δήμοι από όλη την χώρα, τρεις περιφέρειες και ο Ιατρικό Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ).

Για την ομαλή παροχή των υπηρεσιών του ΕΔΔΥΠΠΥ, στον τομέα της πρόληψης και την ανάπτυξη προγραμμάτων προσυμπτωματικού ελέγχου, το 2014 ιδρύθηκε η δομή των Κέντρων Πρόληψης Υγείας (ΚΕΠ Υγείας). Τα ΚΕΠ Υγείας αποτελούν για τον κάθε δήμο, τον κεντρικό θεσμό συντονισμού, και για τον δημότη την απαραίτητη υπηρεσία μίας στάσης, σε όλα τα θέματα που αφορούν την προληπτική ιατρική.

Ο πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ και του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης δήλωσε: «Πιστεύουμε ότι η καλύτερη προοπτική για το σύστημα υγείας είναι η πρόληψη μέσα από οργανωμένα προγράμματα δημόσιας υγείας, και μέσα από το ΕΔΔΥΠΠΥ, τα ΚΕΠ Υγείας, και τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών, δουλεύουμε καθημερινά γι’ αυτό».

Στο πλαίσιο αυτό διοργανώθηκε δράση προληπτικής ιατρικής για ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής στον Δήμο Καλαμαριάς, δράση ελέγχου ακουστικής ικανότητας «Αγαπήστε τα αυτιά σας» σε συνεργασία με τους Δήμους Θέρμης, Ηρακλείου Αττικής, Σαρωνικού και Χαλανδρίου, μαστογραφίες σε συνεργασία με τους Δήμους Ιλίου, Ωρωπού και Μεγαρέων, δράση ευαισθητοποίησης και προσυμπτωματικού ελέγχου για την κατάθλιψη στον Δήμο Έδεσσας, πρόγραμμα μέτρησης οστικής πυκνότητας στον Δήμο Δράμας, δωρεάν προληπτικός έλεγχος φλεβών/αρτηριών στον Δήμο Νεμέας, καθώς και εκπαιδευτικό σεμινάριο Α΄ Βοηθειών –ΚΑΡΠΑ στον Δήμο Ηλιούπολης.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet