Ομοσπονδία Γονέων Περιφέρειας Αττικής: Να ενισχυθεί και να στελεχωθεί άμεσα το Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία»
Σύνδεσμοι-Φορείς

Ομοσπονδία Γονέων Περιφέρειας Αττικής: Να ενισχυθεί και να στελεχωθεί άμεσα το Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία»

Την άμεση ενίσχυση και στελέχωση του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία» ζητεί η Ομοσπονδία Γονέων Περιφέρειας Αττικής, καταθέτοντας υπόμνημα στον υπουργό Υγείας Θ. Πλεύρη και την υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Ν. Κεραμέως.

Ειδικότερα, η Ομοσπονδία Γονέων Περιφέρειας Αττικής αναφέρει:

«Ως Ομοσπονδία Γονέων Περιφέρειας Αττικής θέλουμε να σας εκφράσουμε τα αισθήματα αγανάκτησης και ντροπής για την κατάσταση που διαμορφώνεται στο Νοσοκομείο Παίδων “Αγία Σοφία”, στο μεγαλύτερο παιδιατρικό νοσοκομείο όχι μόνο της Αττικής αλλά και ολόκληρης της χώρας.

Θεωρούμε ντροπή το 2022: 3.000 παιδιά να βρίσκονται σε αναμονή για χειρουργείο. 21 βρέφη να είναι σε λίστα αναμονής για χειρουργείο καρδιάς και ταυτόχρονα να αναστέλλονται τακτικά χειρουργεία, τα εργαστήρια να είναι άδεια από προσωπικό, να μην πραγματοποιούνται απαραίτητες εξετάσεις για τα παιδιά. Οι ευθύνες όλων των κυβερνήσεων για την κατάσταση στο μεγαλύτερο παιδιατρικό νοσοκομείο της χώρας είναι εγκληματικές και οδηγούν σε απόγνωση χιλιάδες γονείς.

Για άλλη μία φορά μας σπρώχνουν στους επιχειρηματικούς ομίλους της Υγείας. Αναρωτιόμαστε: Τι θα γίνει με όλα αυτά τα παιδιά που οι γονείς τους δεν αντέχουν οικονομικά; Γιατί δεν στηρίζεται ένα νοσοκομείο με τόσο μεγάλη πείρα στην
παιδιατρική περίθαλψη;

Το Δ.Σ. της Ομοσπονδία Γονέων Περιφέρειας Αττικής και τα Δ.Σ. των Ενώσεων της Αττικής που συνυπογράφουν το ΥΠΟΜΝΗΜΑ απαιτούμε :

  • Ουσιαστική ενίσχυση του προσωπικού του νοσοκομείου Παίδων “Αγία Σοφία” με προσλήψεις ιατρικού , νοσηλευτικού προσωπικού και όλων των απαραίτητων ειδικοτήτων και άμεση επαναλειτουργία όλων των τμημάτων.
  • Οι δημόσιες νοσοκομειακές δομές δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας περίθαλψης όπως και οι δομές πρωτοβάθμιας περίθαλψης (ΤΟΜΥ, Κέντρα Υγείας και περιφερειακά ιατρεία) να ενισχυθούν άμεσα με μόνιμο προσωπικό και να λειτουργούν όλο το
    24ωρο ώστε να καλύπτουν τις ανάγκες όλου του πληθυσμού.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet