ΣΕΠΕ «Γ. Σεφέρης»: Στάση εργασίας και συγκέντρωση στο ΥΠΑΙΘ στις 21/5
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας εκπαιδευτικών έξω από το υπουργείο Παιδείας στο Μαρούσι
Σύνδεσμοι-Φορείς

ΣΕΠΕ «Γ. Σεφέρης»: Στάση εργασίας και συγκέντρωση στο ΥΠΑΙΘ στις 21/5

To Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. (ΣΕΠΕ) «Γ. Σεφέρης» καλεί σύσσωμο τον κλάδο των εκπαιδευτικών να συμμετάσχει μαζικά στη συγκέντρωση στο υπουργείο Παιδείας, την Παρασκευή 21 Μαΐου, στις 13:00, με στάση εργασίας από μία έως τρεις ώρες στο ωράριο κάθε εκπαιδευτικού σε πρωινή και απογευματινή ζώνη για συμμετοχή στη συγκέντρωση.

Ειδικότερα, η διοίκηση του Συλλόγου αναφέρει τα εξής στη σχετική ανακοίνωση:

Οι αναπληρωτές που δουλεύουν μέχρι τώρα στα σχολεία για τη φετινή χρονιά ξεπερνούν ήδη τις 52.000. Με τις 8.000 συνταξιοδοτήσεις του καλοκαιριού, τον Σεπτέμβριο τα κενά θα ξεπερνούν τις 60.000. Κενά που μάλιστα υπολογίζονται με τις σημερινές συνθήκες που επικρατούν στα σχολεία.

Με τους 5.250 διορισμούς, που εξαγγέλλονται εδώ και πάρα πολύ καιρό, τα σχολεία θα εξακολουθήσουν να υπολειτουργούν, με τις ανάλογες επιπτώσεις στη μόρφωση των παιδιών.

Οι μόνιμοι διορισμοί πρέπει να γίνουν εδώ και τώρα, με βάση τις τεράστιες ανάγκες της εκπαίδευσης, που οξύνθηκαν ακόμα περισσότερο με την πανδημία και τον τρόπο που τη διαχειρίστηκε η κυβέρνηση.

Τώρα είναι επιτακτική ανάγκη να παλέψουμε για το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή εργασία αντίθετα στις επιδιώξεις της κυβέρνησης για την πλήρη διάλυση των εργασιακών σχέσεων που φαίνεται ξεκάθαρα μέσα από το αντεργατικό έκτρωμα που ετοιμάζει για τα Εργασιακά με θέσπιση της  10ωρης και πλέον δουλειάς. Θέλουν εμάς και τους μαθητές μας, τους επόμενους εργαζόμενους, να μας κάνουν σύγχρονους σκλάβους του 21ου αιώνα.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet