Συμβασιούχους στο πλαίσιο της θερινής αντιπυρικής περιόδου στέλνει ο ΣΠΑΠ στους Δήμους Αμαρουσίου και Παλλήνης
Σύνδεσμοι-Φορείς

Συμβασιούχους στο πλαίσιο της θερινής αντιπυρικής περιόδου στέλνει ο ΣΠΑΠ στους Δήμους Αμαρουσίου και Παλλήνης

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπλασης του Πεντελικού (ΣΠΑΠ), αντιπρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) και πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας της ΚΕΔΕ, Βλάσσης Σιώμος και ο αντιπρόεδρος του ΣΠΑΠ και αντιδήμαρχος Αμαρουσίου, Στέφανος Τσιπουράκης, συμμετείχαν αντίστοιχα στις συσκέψεις των Συντονιστικών Τοπικών Οργάνων Πολιτικής Προστασίας των Δήμων Παλλήνης και Αμαρουσίου, με θέμα τον απολογισμό της χειμερινής και την προετοιμασία και τον καλύτερο συντονισμό της παρούσης αντιπυρικής περιόδου.

Στη σύσκεψη του ΣΤΟ του Δήμου Παλλήνης προήδρευσε ο δήμαρχος Θανάσης Ζούτσος, ενώ συμμετείχαν οι αντιδήμαρχοι και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΠΑΠ, Φώτης Αβαρκιώτης και Βασίλης Δημητριάδης, καθώς και εκπρόσωποι της Περιφέρειας Αττικής, του Πυροσβεστικού Σώματος και της Ελληνικής Αστυνομίας.

Στη σύσκεψη του ΣΤΟ του Δήμου Αμαρουσίου, που πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη, προήδρευσε ο δήμαρχος Θόδωρος Αμπατζόγλου και συμμετείχαν, όπως προαναφέρεται, ο κ. Τσιπουράκης, καθώς και εκπρόσωποι της Περιφέρειας Αττικής, του Πυροσβεστικού Σώματος και της Ελληνικής Αστυνομίας.

Μετά το πέρας των συνεδριάσεων ο κ. Σιώμος τόνισε:

«Θα ήθελα να συγχαρώ τους δύο δημάρχους, τους αιρετούς και τα υπηρεσιακά στελέχη του Δήμου Παλλήνης και Αμαρουσίου αντίστοιχα για τον εξαιρετικό σχεδιασμό για την παρούσα αντιπυρική περίοδο.

»Ο ΣΠΑΠ θα είναι κοντά στους Δήμους Παλλήνης και  Αμαρουσίου, Δήμους – μέλη του για να τους συνδράμει σε ό,τι χρειαστούν στο πλαίσιο της άριστης συνεργασίας που έχουμε έως σήμερα.

»Ο Σύνδεσμος θα στείλει στους δύο Δήμους τετράμηνους συμβασιούχους εργαζόμενους με σκοπό να βοηθήσουν στους καθαρισμούς και τις αποψιλώσεις και, κατά τις ημέρες υψηλού σταδίου επικινδυνότητας, θα λειτουργούν ως πυροφύλακες στα σημεία που θα τους υποδειχθούν από τα στελέχη των Δήμων Παλλήνης και Αμαρουσίου αντίστοιχα».

Στην τοποθέτησή του ο κ. Αμπατζόγλου έθεσε τους βασικούς άξονες που πρέπει να λειτουργήσει ο Δήμος Αμαρουσίου το επόμενο διάστημα, τόσο σε επίπεδο πρόληψης αλλά και συντονισμού για την καλύτερη δυνατή αντιμετώπιση των απειλών πυρκαγιών σε σημεία όπως τα κτήματα Συγγρού, Καρέλα και σε άλλους πευκόφυτους και θαμνώδεις κοινόχρηστους χώρους, ζητώντας να καταθέσουν τα αιτήματα/προτάσεις τους για τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν έτσι ώστε ο Δήμος να είναι κατάλληλα εξοπλισμένος και προετοιμασμένος.

Ακόμη, τόνισε την ανάγκη για ειδική ενημέρωση των πολιτών στους βασικούς κανόνες πολιτικής προστασίας (επισήμανση επικίνδυνων σημείων, καθαρισμός ιδιόκτητων οικοπέδων κ.ά.) και ιδιαιτέρως αναφέρθηκε στον εθελοντισμό, καθώς πολλαπλασιάζει το επίπεδο ασφάλειας της τοπικής κοινωνίας.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet