Το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων του ΠΟΥ (ΕΔΔΥΠΠΥ) συνεχίζει τα προγράμματα προσυμπτωματικού ελέγχου
Σύνδεσμοι-Φορείς

Το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων του ΠΟΥ (ΕΔΔΥΠΠΥ) συνεχίζει τα προγράμματα προσυμπτωματικού ελέγχου

Το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων του ΠΟΥ (ΕΔΔΥΠΠΥ) συνεχίζει τα προγράμματα προσυμπτωματικού ελέγχου που πραγματοποεί. Στο πλαίσιο αυτό διοργανώθηκε πρόγραμμα μαστογραφιών σε συνεργασία με τους Δήμους Ιλίου και Ωρωπού. Η έγκαιρη και έγκυρη διάγνωση του Καρκίνου του Μαστού σώζει ζωές αποδεδειγμένα. Συνεπώς, μέσα από τη Δομή των ΚΕΠ Υγείας, και σε συνεργασία με το «Κέντρο Πρόληψης του Καρκίνου του Μαστού» του Συλλόγου φίλων του Ογκολογικού Νοσοκομείο «Άγιοι Ανάργυροι», διοργανώθηκαν  δωρεάν ψηφιακές μαστογραφίες για γυναίκες από ευπαθείς ομάδες.

Επίσης, με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 24 Ιουλίου 2024 Διαδικτυακή Συνάντηση των δημάρχων των Πιλοτικών Δήμων, Αγίας Παρασκευής, Ηρακλείου Αττικής, Λοκρών, Κηφισιάς και Μάνδρας – Ειδυλλίας για την παρουσίαση του νέου προγράμματος του ΕΔΔΥΠΠΥ «Πρόληψη – Διαφύλαξη Γονιμότητας – ΑΜΗ (Αντιμυλλέριος Ορμόνη), ένας αξιόπιστος δείκτης Γονιμότητας». Η μέτρηση της Αντιμυλλέριου Ορμόνης (AMH) αποτελεί έναν σημαντικό δείκτη γονιμότητας, καθώς παρέχει πληροφορίες για την ποσότητα των ωαρίων που διαθέτει μια γυναίκα τη δεδομένη χρονική στιγμή.

Στο πλαίσιο αυτό το ΕΔΔΥΠΠΥ, μέσα από τα ΚΕΠ Υγείας, ξεκινά πιλοτικά δράση ευαισθητοποίησης του πληθυσμού για τη σημαντικότητα στην προληπτική μέτρηση του δείκτη γονιμότητας ΑΜΗ. Η δράση θα συμπεριλαμβάνει ενημερωτικές ομιλίες, ενώ θα ακολουθούν δωρεάν εξετάσεις με ευγενική χορηγία του ΕΔΔΥΠΠΥ.

Τέλος, το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ) ανακοινώνει το ετήσιο συνέδριό του 2024 στις 10-13 Οκτωβρίου, στον Δήμο Μάνδρας – Ειδυλλίας, με θέμα «Περιβάλλον, Ανθεκτικότητα και Υγεία».

Ο πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ και ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης δήλωσε: «Η έγκαιρη και έγκυρη διάγνωση σώζει ζωές! Μέσα από οργανωμένα προγράμματα δημόσιας υγείας, και μέσα από το ΕΔΔΥΠΠΥ, τα ΚΕΠ Υγείας, και τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών, δουλεύουμε καθημερινά για αυτό».

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet