Το ΠΑΜΕ στηρίζει τους πληγέντες από τη φωτιά στην Πεντέλη
Σύνδεσμοι-Φορείς

Το ΠΑΜΕ στηρίζει τους πληγέντες από τη φωτιά στην Πεντέλη

Με πρωτοβουλία εργαζομένων που δραστηριοποιούνται σε Σωματεία που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ συγκεντρώθηκε μια πρώτη δόση ειδών πρώτης ανάγκης προκειμένου να μοιραστούν στους πληγέντες από την πυρκαγιά στην Πεντέλη.

Αξιοσημείωτη σε αυτήν την προσπάθεια, όπως αναφέρουν οι διοργανωτές, είναι η προσφορά των εργαζομένων στο super market «Γαλαξία» επί της οδού Αγίου Αντωνίου στα Βριλήσσια, οι οποίοι έδειξαν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους. Εν συνεχεία, τα είδη πρώτης ανάγκης μεταφέρθηκαν στην πλατεία του Γέρακα προκειμένου να παραδοθούν στο Εργατικό Κέντρο Λαυρίου Ανατολικής Αττικής.

Τις επόμενες μέρες θα υπάρξουν αντίστοιχες πρωτοβουλίες με βάση τις ανάγκες.

«Η φωτιά που ξέσπασε στην Πεντέλη και έκανε στάχτη 20.000 στρέμματα σε Πεντέλη, Ανθούσα, Γέρακα και Παλλήνη αναδεικνύει για άλλη μια χρονιά πως τα λαϊκά συμφέροντα, οι ζωές και τα σπίτια όσων υποφέρουν από την αντιλαϊκή πολιτική είναι στο έλεος των φυσικών φαινομένων, των εμπρησμών και των σχεδιασμών που λογαριάζουν μόνο κόστος και κέρδος» αναφέρει στην ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ και προσθέτει: «Για μία ακόμη φορά ζούμε τη διάψευση των κυβερνητικών διαβεβαιώσεων για την πλήρη ετοιμότητα και επάρκεια του κρατικού μηχανισμού. Ζούμε τις τραγικές συνέπειες σε αυτό το διαρκές έγκλημα που συντελείται με ευθύνη των κυβερνήσεων. Αυτές οι ευθύνες δεν μπορούν πια να κρύβονται πίσω από τις δικαιολογίες για τα ακραία καιρικά φαινόμενα και την κλιματική κρίση, που εξελίσσονται σε ένα βολικό άλλοθι για την ανυπαρξία ενός ολοκληρωμένου σχεδίου αντιπυρικής προστασίας στο πλαίσιο της διαχείρισης δασών με επίκεντρο την ΠΡΟΛΗΨΗ».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet