«Φτιάχνω το Δικό μου Μποστανάκι» – Πρόγραμμα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης από τον ΣΠΑΠ στα νηπιαγωγεία του Δήμου Πεντέλης
Κοινωνία

«Φτιάχνω το Δικό μου Μποστανάκι» – Πρόγραμμα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης από τον ΣΠΑΠ στα νηπιαγωγεία του Δήμου Πεντέλης

Στo πλαίσιo των εκπαιδευτικών – βιωματικών εργαστηρίων – δράσεων που διοργανώνει και υλοποιεί κάθε χρόνο ο Σύνδεσμος Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ), και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου, ο ΣΠΑΠ υλοποιεί Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης με βιωματικά εργαστήρια, «Φτιάχνω το Δικό μου Μποστανάκι», σε όλα τα νηπιαγωγεία του Δήμου Πεντέλης, διάρκειας δύο εβδομάδων.  

Το πρόγραμμα αυτό έχει ήδη ξεκινήσει και έχει πραγματοποιηθεί σε τρία νηπιαγωγεία του Δήμου Πεντέλης και συγκεκριμένα στο Νηπιαγωγείο της Νέας Πεντέλης, στο 1ο Νηπιαγωγείο Μελισσίων και στο 5ο Νηπιαγωγείο Μελισσίων.

Σκοπός του προγράμματος είναι κυρίως η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των μικρών παιδιών σχετικά με τη σημαντικότητα και τη σπουδαιότητα της προστασίας και της φροντίδας του περιβάλλοντος, προκειμένου να κατανοήσουν και να αγαπήσουν τη φύση.

Ειδικότερα, οι μικροί μαθητές είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν ενεργά στις βιωματικές δράσεις και να παρακολουθήσουν ένα πλούσιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα. Ενημερώθηκαν καταρχάς για την αξία και τη σημαντικότητα της προστασίας του περιβάλλοντος και είχαν την ευκαιρία να φυτέψουν σε μία ζαρντινιέρα οπωροκηπευτικά φυτά (ντομάτες, πιπεριές, αγγούρια, κολοκυθάκια, μελιτζάνες κ.ά), δημιουργώντας και μαθαίνοντας πώς να φτιάξουν το δικό τους μικρό μποστανάκι. Το μποστανάκι το πήραν μαζί τους, προκειμένου να συνεχίσουν τη βιωματική αυτή δράση, μαθαίνοντας πώς να το φροντίζουν στο σπίτι τους, προκειμένου να το δουν να μεγαλώνει και να αποδίδει καρπούς.

Ο πρόεδρος του ΣΠΑΠ, αντιδήμαρχος Πεντέλης, αντιπρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου και της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας της ΚΕΔΕ Βλάσσης Σιώμος δήλωσε για τη δράση:

«Ο ΣΠΑΠ, θέλοντας να εκπαιδεύσει, να ενημερώσει αλλά κυρίως να μοιράσει χαρά, ξεγνοιασιά, διασκέδαση και χαμόγελα στους μικρούς μας φίλους, υλοποιεί το Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης με βιωματικά εργαστήρια, «Φτιάχνω το Δικό μου Μποστανάκι», σε όλα τα Νηπιαγωγεία του Δήμου Πεντέλης.

Τα μικρά μας παιδιά αγκάλιασαν τη δράση αυτή, η χαρά και ο ενθουσιασμός στα προσωπάκια τους ήταν τόσο μεγάλος που πιστεύουμε ότι βάλαμε και εμείς το δικό μας λιθαράκι, προκειμένου να ευαισθητοποιήσουμε και να εκπαιδεύσουμε τα παιδιά μας σε θέματα που αφορούν το περιβάλλον, αλλά κυρίως μας γέμισε δύναμη για να συνεχίσουμε να πραγματοποιούμε εκπαιδευτικές δράσεις για τα παιδιά μας.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους μικρούς μας μαθητές και τους εκπαιδευτικούς των νηπιαγωγείων που αγκάλιασαν και συμμετείχαν με μεγάλο ενθουσιασμό στις βιωματικές αυτές δράσεις. Ευχαριστώ επίσης τους εργαζομένους και τους εθελοντές που βοήθησαν για να πραγματοποιηθούν με επιτυχία οι δράσεις αυτές.

Το πρόγραμμα θα συνεχιστεί και θα πραγματοποιηθεί σε όλα τα νηπιαγωγεία του Δήμου Πεντέλης.

Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά την COSMOTE για την πολύτιμη συνδρομή της στην υλοποίηση του Προγράμματος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, “Φτιάχνω το Δικό μου Μποστανάκι”».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet