Απαντήσεις σε ερωτήματα για το ζήτημα της ελονοσίας ζητά η ΚΕΔΕ
Print Friendly, PDF & Email
Αυτοδιοίκηση

Απαντήσεις σε ερωτήματα για το ζήτημα της ελονοσίας ζητά η ΚΕΔΕ

Με αφορμή πρωτοβουλία του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων να ενημερώσει τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο για το θέμα της αύξησης των κρουσμάτων ελονοσίας, αλλά και τη μεγάλη δημοσιότητα που έχει λάβει το θέμα, ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος Γιώργος Πατούλης απέστειλε επιστολή προς τον πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΕΕΛΠΝΟ Θεόφιλο Ρόζενμπεργκ.

Στην επιστολή ο κ. Γ. Πατούλης επαναφέρει σχετικά ερωτήματα που είχε θέσει η ΚΕΔΕ σε δημόσια ανακοίνωσή της και ζητά άμεσα απαντήσεις, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά «ότι θίγονται ζητήματα δημόσιας υγείας για τους πολίτες της χώρας».

Ειδικότερα τα ερωτήματα που επαναδιατυπώνει ο πρόεδρος της Ένωσης είναι τα εξής:

  1. Έχουν διεξαχθεί ψεκασμοί σε όλες τις Περιφέρειες;
  2. Σε ποιες χρονικές περιόδους διεξήχθησαν οι ψεκασμοί;
  3. Υπάρχει κάποιος προγραμματισμός για τη συγκεκριμένη δράση είτε από το ΚΕΕΛΠΝΟ είτε από τις Περιφέρειες για το επόμενο χρονικό διάστημα;

Σχολιάζοντας τη σημερινή ενημέρωση του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου από το ΚΕΕΛΠΝΟ για το θέμα ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ έκανε την εξής δήλωση:

«Αισθάνομαι ιδιαίτερη ικανοποίηση που έστω και με καθυστέρηση, ενημερώθηκε από το ΚΕΕΛΠΝΟ ο ΠΙΣ για το ζήτημα που αφορά την αύξηση των κρουσμάτων ελονοσίας, κυρίως μεταξύ των προσφύγων και μεταναστών, καθώς και για τις απαράδεκτες συνθήκες υγιεινής που επικρατούν στους χώρους φιλοξενίας των προσφύγων.

»Οι συναντήσεις αυτές αποκτούν ουσιαστικό περιεχόμενο όταν συνοδεύονται κι από την ανάληψη δράσεων και πρωτοβουλιών και δεν εξαντλούνται απλά στη διαπίστωση των προβλημάτων.

»Στα ζητήματα της δημόσιας υγείας δεν επιτρέπεται ούτε ολιγωρία, ούτε απόκρυψη της πραγματικότητας».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet