Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής: 15 Δεκέμβρη δίνουμε την απάντησή μας
Αυτοδιοίκηση

Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής: 15 Δεκέμβρη δίνουμε την απάντησή μας

Σε δυναμική κινητοποίηση καλεί τους εργαζόμενους το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, προκειμένου να εξασφαλισθεί μόνιμη και σταθερή δουλειά σε όλους τους απασχολούμενους στους δήμους.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Συνδικάτου:

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ., με την απαράδεκτη διαδικασία του «κατεπείγοντος», ικανοποιώντας τις απαιτήσεις της Ε.Ε., των δανειστών και της ντόπιας πλουτοκρατίας, φέρνει στη Βουλή τη δεύτερη δόση των προαπαιτούμενων. Μέσα σε αυτά είναι το “νέο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων”, που θα έχει ισχύ από την 1/1/2016, η ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ, η παράδοση των “κόκκινων” δανείων στα κοράκια των χρηματαγορών.

Προχωρά σε νέες μειώσεις των ήδη πετσοκομμένων μισθών μας. Το μεσοπρόθεσμο του 2015 και το 3ο Μνημόνιο ρητά αναφέρουν την παραπέρα μείωση του «μισθολογικού κόστους». Στο κρατικό προϋπολογισμό του 2016, που ψηφίστηκε ήδη, προβλέπεται η μείωση των μισθολογικών δαπανών κατά 18,3 εκατ. ευρώ. Την ίδια στιγμή η σύνδεση του μισθού με την αποδοτικότητα θα αποτελέσει εργαλείο χειραγώγησης και πειθαναγκασμού, εντατικοποίησης της εργασίας των δημοσίων υπαλλήλων.

Ο κλάδος μας θα χτυπηθεί αλύπητα τόσο με τη χορήγηση του μισθολογικού κλιμακίου κάθε 3 χρόνια αντί για 2 που ήταν μέχρι τώρα, για τις κατηγορίες Υ.Ε. και Δ.Ε., που είναι η πλειοψηφία των εργαζομένων στους δήμους, όσο και με τη σύνδεση του νέου μισθολογίου με το νέο Ασφαλιστικό, την αύξηση των εισφορών των εργαζομένων (6,67%) για παροχές Υγείας – Ασφάλισης, την κατάργηση των ΒΑΕ σε κάποιες κατηγορίες εργαζομένων με μείωση των μισθών τους 150 ευρώ.

Η κυβέρνηση πρέπει να ντρέπεται όταν ισχυρίζεται ότι θα δοθούν αυξήσεις στους δημόσιους υπαλλήλους. Πρόκειται για εμπαιγμό και τεράστια κοροϊδία! Έχουμε χάσει ήδη 6 μισθούς τον χρόνο και μας τους μειώνουν και άλλο!

Το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής καλεί σε μαζική συμμετοχή όλους τους συναδέλφους στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ την Τρίτη 15 Δεκέμβρη, στις 18:00 στην Ομόνοια, για να εμποδίσουμε αυτό το έκτρωμα.

Από την επόμενη Τρίτη αρχίζουν να φεύγουν 35.000 εργαζόμενοι στους δήμους με τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας. Αυτή είναι η αντιμετώπιση της “ανθρωπιστικής” κρίσης, αυτή είναι η αλληλεγγύη, αυτό είναι το δίχτυ προστασίας της ακραίας φτώχιας που έταζε η κυβέρνηση της αριστεράς του κεφαλαίου.

Λέει η κυβέρνηση ότι υπάρχει νομικό πρόβλημα και δεν μπορεί να παρατείνει τις συμβάσεις! Να απαντήσουμε οργανωμένα, πειθαρχημένα, μαζικά ότι ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ!

Την ίδια στιγμή οι δημοτικές αρχές που εφαρμόζουν πιστά τις πολιτικές της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, επικαλούνται έλλειψη προσωπικού για να προχωρήσουν σε ιδιωτικοποιήσεις υπηρεσιών. Δηλαδή τη στιγμή που λένε ότι δεν έχουν χρήματα κυβέρνηση, δημοτικές αρχές, για να κρατήσουν τους εργαζόμενους, βρίσκουν χρήματα για να πληρώσουν αποστολές για τη συμμετοχή μας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο που γίνεται στη γειτονιά μας.

Η κατάσταση με την απαγόρευση των προσλήψεων σε όλες τις υπηρεσίες των δήμων δεν πάει άλλο. Η εντατικοποίηση της εργασίας και η συχνότητα των εργατικών ατυχημάτων έχει βαρέσει κόκκινο. Τα προγράμματα ανακύκλωσης της ανεργίας που σχεδιάζει και υλοποιεί η κυβέρνηση, σε αγαστή συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις δημοτικές αρχές έχουν στόχο να εισάγουν συνθήκες γαλέρας στους εργαζόμενους στους δήμους, προετοιμάζοντας το έδαφος για τους μεγαλοεργολάβους που θα ακολουθήσουν.

Μεγάλη ευθύνη έχει και η πλειοψηφία της ΠΟΕ ΟΤΑ γιατί όλα αυτά τα χρόνια έβαλε πλάτη ώστε να περάσουν οι ελαστικές μορφές εργασίας στο όνομα της ανταγωνιστικότητας. Κράταγε και κρατάει τους εργαζόμενους όμηρους και να τους διαχωρίζει ανάλογα με τη σχέση εργασίας, το οποίο δεν βοηθά στην οργάνωση του συντονισμένου αγώνα.

Συνάδερφοι-σες στα πεντάμηνα: Να τους δώσουμε τη δικιά μας, μαχητική αγωνιστική, ταξική απάντηση! Να απαιτήσουμε να μην φύγει κανένας συνάδελφος, όλοι οι εργαζόμενοι στους δήμους να έχουν ΜΟΝΙΜΗ και ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ, να πούμε όχι στα προγράμματα της φτώχιας και της μιζέριας! Χωρίς αυταπάτες για το τι σχεδιάζουν, αλλά και χωρίς απογοήτευση και μοιρολατρία, να δώσουμε τη μάχη!

Το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής προκηρύσσει στάση εργασίας για τους εργαζόμενους στα πεντάμηνα την Τρίτη 15 Δεκέμβρη, από τις 11.30 π.μ μέχρι το τέλος της βάρδιας, και καλεί σε μαζική συγκέντρωση τους πενταμηνίτες στο υπουργείο Εργασίας (Σταδίου) στις 12:00 πμ.

Η ΤΡΙΤΗ 15-12-2015 να είναι μια μέρα αγώνα.

Όλοι στους δρόμους!

Το πρωί στις 12:00 μπροστά στο υπουργείο Εργασίας, για να μην φύγει  κανένας συνάδελφος πενταμηνίτης.

Και το απόγευμα στις 18:00 στην Ομόνοια, για να αποτρέψουμε τη νέα αντεργατική λαίλαπα που ετοιμάζουν.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet