Την πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου επισκέφθηκε ο Γ. Πατούλης
Αυτοδιοίκηση

Την πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου επισκέφθηκε ο Γ. Πατούλης

Την πρόθεση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να έχει αγαστή συνεργασία με το Ελεγκτικό Συνέδριο επανέλαβε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος Γιώργος Πατούλης στη συνάντηση που είχε χθες, Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2015, με την πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου Ανδρονίκη Θεοτοκάτου.

Όπως υπογράμμισε ο κ. Γ. Πατούλης η συνεργασία των δύο πλευρών θα συμβάλλει καθοριστικά στην επίλυση σημαντικών προβλημάτων τα οποία προκύπτουν κατά τη διάρκεια των ελέγχων που διενεργούνται από το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Για τον λόγο αυτό συμφωνήθηκε, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της ΚΕΔΕ, να πραγματοποιηθεί ειδική θεματική διημερίδα η οποία θα λάβει χώρα στην Αθήνα το πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου 2016.

Κεντρικά θέματα της διημερίδας θα είναι ο προληπτικός έλεγχος δαπανών των Δήμων, ο προσυμβατικός έλεγχος των σχεδίων συμβάσεων και ο κατασταλτικός έλεγχος των δαπανών.

Στη συνάντηση, στην οποία συμμετείχε ο γενικός διευθυντής της ΚΕΔΕ Β. Πάνου και ο νομικός σύμβουλος Π. Ζυγούρης, συζητήθηκε η θεματολογία και οι εισηγήσεις που θα πρέπει να γίνουν για την καλύτερη ενημέρωση των αιρετών και των προϊσταμένων των Οικονομικών Υπηρεσιών των δήμων.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να οριστούν εκπρόσωποι του Ελεγκτικού Συνεδρίου οι οποίοι σε συνεργασία με τα μέλη της Επιτροπής της ΚΕΔΕ θα προετοιμάσουν τη διημερίδα.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet