Σε σύσκεψη της ΠΕΔΑ για τα Κέντρα Κοινότητας παρέστη ο δήμαρχος Πεντέλης
Αυτοδιοίκηση

Σε σύσκεψη της ΠΕΔΑ για τα Κέντρα Κοινότητας παρέστη ο δήμαρχος Πεντέλης

Στη σύσκεψη – ενημέρωση με θέμα «Κέντρα Κοινότητας» που διοργάνωσε η ΠΕΔΑ στην αίθουσα του Διοικητικού της Συμβουλίου παραβρέθηκε ο δήμαρχος Πεντέλης Δημήτρης Στεργίου-Καψάλης, ως μέλος του Δ.Σ. της ΠΕΔΑ, συνοδευόμενος από τη θεματική αντιδήμαρχο Άντα Μπούσουλα και τη διευθύντρια Πρόνοιας Παναγιώτα Κουλάκου.

Τη σύσκεψη διηύθυνε με αρχική εισήγηση επί του σχετικού Νομοσχεδίου (ΦΕΚ Αρ. Φύλλου 854) η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου συνοδευόμενη από τους αρμόδιους διευθυντές του υπουργείου της.

Ο δήμαρχος Πεντέλης στην τοποθέτησή του τόνισε:

  • Την ανάγκη ενίσχυσης με το πρόγραμμα, των δομών πρόνοιας και αλληλεγγύης τη δύσκολη αυτή περίοδο που η κοινωνία μας περνάει.
  • Ότι η όποια οργάνωση των Κέντρων Κοινότητας θα πρέπει να λαμβάνει υπ όψιν της ότι είναι ανάγκη να διαφυλαχθεί η ανεξαρτησία της Αυτοδιοίκησης.
  • Ότι στόχος δεν θα πρέπει να είναι μόνο η πρόσληψη χιλίων πεντακοσίων (1.500) επιπλέον υπαλλήλων οι οποίοι θα στελεχώσουν γραφειοκρατικές δομές, αλλά η πρόσληψη χιλίων πεντακοσίων (1.500) υπαλλήλων που θα ενισχύσουν το τεράστιο έργο εθελοντικής κατά βάση προσφοράς που επιτελούν οι Δήμοι την περίοδο αυτή με εθελοντές σχεδόν αποκλειστικά.

Τέλος ο δήμαρχος επεσήμανε στην υπουργό ότι «η Αυτοδιοίκηση καλείται και πάλι να στηρίξει την ελληνική κοινωνία εκσυγχρονίζοντας τις δομές πρόνοιας και αλληλεγγύης σε μια περίοδο που ο θεσμός εξουσίας πλησιέστερα στον πολίτη και στο πρόβλημά του, έχει απαξιωθεί θεσμικά και οικονομικά και τα αιρετά της στελέχη λειτουργούν χωρίς πολλές φορές ανταποδοτική ηθική και υλική στήριξη».

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet