Βλάσσης Σιώμος: Η πρόληψη παραμένει το ασφαλέστερο «όπλο» μας απέναντι στις πυρκαγιές
Αυτοδιοικητικές εκλογές

Βλάσσης Σιώμος: Η πρόληψη παραμένει το ασφαλέστερο «όπλο» μας απέναντι στις πυρκαγιές

Ανθρώπινες ζωές, περιουσίες πολιτών και μεγάλες δασικές εκτάσεις παραδόθηκαν και φέτος στις φλόγες, εξαιτίας φονικών πυρκαγιών που ξέσπασαν σε πολλά σημεία της χώρας μας. Ένα από τα σκληρά διδάγματα αυτής  της καταστροφής είναι ότι μόνο η πρόληψη μπορεί να αποτρέψει το κακό και, αν αυτό είναι αναπόφευκτο, να περιορίσει τις συνέπειές του.

Έχω την τιμή τα τελευταία χρόνια να προεδρεύω στον Σύνδεσμο Προστασίας και Ανάπλασης του Πεντελικού (ΣΠΑΠ), ο οποίος κάθε χρόνο δίνει τον καλύτερο εαυτό του προκειμένου να δημιουργήσει ένα δίχτυ αντιπυρικής προστασίας στην περιοχή μας.

Με έγκαιρους καθαρισμούς και αποψιλώσεις, διανοίξεις δασικών δρόμων και συνεχείς περιπολίες και φύλαξη θωρακίζουμε το Πεντελικό μας και τους Δήμους – Μέλη μας απέναντι στον κίνδυνο πυρκαγιάς. Την ίδια στιγμή, όπου χρειάστηκε, βρεθήκαμε στην πρώτη γραμμή του πύρινου μετώπου, με υδροφόρες, οχήματα και εθελοντές, συνδράμοντας τις δύσκολες προσπάθειες των στελεχών της Πυροσβεστικής.

Μπορεί φέτος στον Δήμο Πεντέλης να μην είχαμε κάποια μεγάλη φωτιά, χάρη και στα σημαντικά μέτρα πρόληψης που είχαμε λάβει έγκαιρα, ωστόσο δεν έλειψαν οι περιπτώσεις όπου χρειάστηκε η επέμβασή μας, προκειμένου να σβήσουν άμεσα οι όποιες εστίες και να μην πάρει η φωτιά μεγαλύτερη διάσταση.

Όμως, ασχολούμενος χρόνια με την Πολιτική Προστασία, ως αντιπρόεδρος και της σχετικής Επιτροπής της ΚΕΔΕ, γνωρίζω ότι δεν υπάρχει στιγμή για εφησυχασμό. Η πρόληψη ήταν και παραμένει ο ασφαλέστερος τρόπος για να προστατέψουμε την πόλη μας απέναντι στις πυρκαγιές.

Με τη δική σας στήριξη στις προσεχείς δημοτικές εκλογές, δεσμεύομαι ότι θα βρίσκομαι πάντα στο πλευρό του Δήμου μας στον τομέα της Πολιτικής Προστασίας, ώστε να τον διατηρήσουμε όμορφο και ασφαλή και για τις επόμενες γενιές.

Βλάσσης Σιώμος

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Πεντέλης Δημοτικής Κοινότητας Μελισσίων,

Αντιδήμαρχος Δήμου Πεντέλης,

Πρόεδρος Συνδέσμου Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ),

Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ),

Αντιπρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet