Λεωνίδας Λάζος: “Βροχή μηνύσεων σε όποιους… βάλουν χέρι στα ανταποδοτικά τέλη”
Γνώμες

Λεωνίδας Λάζος: “Βροχή μηνύσεων σε όποιους… βάλουν χέρι στα ανταποδοτικά τέλη”

Απορώ πώς μερικοί κομματικοί δήμαρχοι το παίζουν αυτοβούλως και ηθελημένα χαζοί και αδιάβαστοι στο θέμα της δέσμευσης των αποθεματικών των ΟΤΑ αφού γνωρίζουν ότι θα γίνει ”του ΕΝΦΙΑ” και πως ”ουδέν μονιμότερον του προσωρινού”, που είναι διαχρονικά ”ο χρυσός Κρατικός κανόνας”!

Γράφει ο Λεωνίδας Λάζος*

Όμως τα χρήματα των Ανταποδοτικών Τελών (απορρρίμματα, καθαριότητα, κήποι, φωτισμός κτλ) και των δυνητικών ειδικών τελών κοινής ωφελείας (το 0,50% Τέλος Πρασίνου, το τέλος των μεγάλων επιχειρήσεων των Μελισσίων, που το κατάργησε ο Στεργίου κτλ), τα οποία ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ και δεν προέρχονται από τα κρατικά ή τα κοινοτικά ταμεία, αλλά είναι χρήματα των Δημοτών (που ”κατ΄ εξουσιοδότηση” τα διαχειρίζεται ο Δήμος, ”ανταποδοτικά επ΄ ωφελείας των Δημοτών” και διατίθενται ”αποκλειστικώς και μόνον για τον ειδικό σκοπό του αιτιολογιμένου Τέλους” κατά τον νόμο 1828/1989, άρθρο 25 και παρ.14, αλλά και από το Π.Δ. 30/1996, άρθρο 82 και παρ. 2), ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ δεν μπορεί να τα πειράξει και να τα εκχωρήσει ΚΑΝΕΝΑΣ!

Υπάρχουν πληθώρα προδεδικασμένων υποθέσεων και αποφάσεις των Δικαστηρίων, των διοικήσεων και του ΣτΕ. Εάν τα Δημοτικά Συμβούλια και οι δήμαρχοι το επιτρέψουν ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗΣΕΙ, όπως και το Κράτος εάν τα υφαρπάξει παρά τη θέλησή τους…

Προβλέπω να πέφτουν βροχή οι μηνυτήριες αναφορές των Πολιτών κατά των δημάρχων και των Δημοτικών Συμβούλων σε περίπτωση που αυτοί εκχωρίσουν τα Ανταποδοτικά ή κατά του κράτους σε περίπτωση που αυτό αυθαιρέτως τα υφαρπάξει!

Όπως και να ΄χει το ζήτημα, το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα πλήξουμε…

* Τέως δημοτικός σύμβουλος Πεντέλης, πρώην πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μελισσίων

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet