Έξι χρόνια περιμένουν οι γονείς να δημιουργηθεί τμήμα Ένταξης στο 11ο Δημοτικό Αγίας Παρασκευής
Κοινωνία

Έξι χρόνια περιμένουν οι γονείς να δημιουργηθεί τμήμα Ένταξης στο 11ο Δημοτικό Αγίας Παρασκευής

Έξι χρόνια περιμένουν οι γονείς στην Αγία Παρασκευή την ίδρυση και λειτουργία τμήματος Ένταξης στο 11ο Δημοτικό Σχολείο. Κι όμως, όλο αυτό το διάστημα το υπουργείο Παιδείας, η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Αττικής και η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας δεν έχουν καταφέρει να δώσουν λύση στο πρόβλημα.

Όπως αναφέρει το Δ.Σ. της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Αγίας Παρασκευής, από τον Νοέμβριο 2018 έχουν γίνει επαναλαμβανόμενα έγγραφα αιτήματα της διεύθυνσης του σχολείου προς τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας.

Από τον Μάρτιο 2019 έχουν αποσταλεί επιστολές του Συλλόγου Γονέων προς το υπουργείο Παιδείας, την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης και τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας για την άμεση λειτουργία του αιτήματος, σύμφωνα με τις εισηγήσεις της διεύθυνσης του σχολείου.

Τον Απρίλιο 2019 έχουν αποσταλεί η θετική γνωμοδότηση του Δημοτικού Συμβουλίου Αγίας Παρασκευής προς τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας (απόφαση Δημοτικού Συμβουλίο με αριθμ. 158/2019, βεβαίωση δαπάνης λειτουργικών εξόδων Α/βάθμιας Σχολικής Επιτροπής 97/12-4-2019 και βεβαίωση Δ/νσης Οικονομικών Δήμου Αγίας Παρασκευής ΔΥ/17-4-2019).

Τον Φεβρουάριο 2020 έχει αποσταλεί η θετική εισήγηση του 2ου ΚΕΣΥ Β΄ Αθήνας. Τον Ιούλιο 2024 ο δήμαρχος Αγίας Παρασκευής έθεσε το θέμα στον υπουργό Παιδείας.

Τον Σεπτέμβριο 2024 o Σύλλογος Γονέων αποστέλλει νέο έγγραφο προς το υθπουργείο Παιδείας, την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Αττικής και τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας όπου θέτει για άλλη μια φορά την έλλειψη τμήματος ένταξης και ζητά τη διευθέτηση.

Κι όμως, παρά τις παραπάνω ενέργεις ακόμη ουσιαστική απάντηση δεν έχει δοθεί. «Παιδιά αποφοίτησαν από το Δημοτικό χωρίς να έχουν λάβει την κατάλληλη υποχρεωτική εκπαίδευση» αναφέρει η Ένωση και προσθέτει: «Δεν χρειάζονται πλέον άλλα έγγραφα, επιστολές, αποφάσεις, επικοινωνίες, συναντήσεις για την υποχρέωση της Πολιτείας απέναντι στα παιδιά. Ζητάμε το αυτονόητο, το δίκαιο και αναφαίρετο δικαίωμα ισότιμης εκπαίδευσης.

Αναμένουμε από:

  • Το υπουργείο Παιδείας, την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Αττικής και τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας να προχωρήσουν άμεσα στην ίδρυση και λειτουργία του τμήματος ένταξης του 11ου Δημοτικού Αγίας Παρασκευής.
  • Τον διευθυντή Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας και τον διευθυντή Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Αττικής να προβούν τώρα στην πλήρη κάλυψη των εκπαιδευτικών αναγκών του σχολείου, μέχρι την ίδρυση του τμήματος ένταξης.
  • Τον διευθυντή Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας άμεσα συνάντηση με αναλυτική ενημέρωση του Συλλόγου Γονέων και της Ένωσης για τη διευθέτηση του προβλήματος, καθώς η σχολική χρονιά τρέχει με τεράστιες ελλείψεις και επιπτώσεις στα παιδιά».

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet