“Βραδιά του Ερευνητή 2014» στο ΕΚΕΦΕ “Δημόκριτος”
Κοινωνία

“Βραδιά του Ερευνητή 2014» στο ΕΚΕΦΕ “Δημόκριτος”

Την Παρασκευή, 26 Σεπτεμβρίου 2014, από  τις 18.00 – 22.00 θα πραγματοποιηθεί στο ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος», Αγία Παρασκευή, η κεντρική εκδήλωση στο πλαίσιο της “Βραδιάς του Ερευνητή”. Σημειώνεται, ότι στο πλαίσιο της ίδιας εκδήλωσης  διοργανώνονται πολλές εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα. Συγκεκριμένα, λίγο πριν την Βραδιά του Ερευνητή διοργανώνονται στην Αθήνα τρεις προκαταρκτικές εκδηλώσεις, στο Αστεροσκοπείο, το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και στο Ερευνητικό Κέντρο Αθηνά, ενώ την ίδια την Βραδιά, στις 26 Σεπτεμβρίου, θα υπάρξουν εκδηλώσει σε εννέα πόλεις: Αθήνα (κύρια εκδήλωση στον “Δημόκριτο” και παράλληλη εκδήλωση στο Πολυτεχνείο στην Πατησίων), Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Κόρινθο, Πάτρα, Πύλο, Ρόδο, Ηράκλειο και Ρέθυμνο.

H “Βραδιά του Ερευνητή” είναι μια γιορτή για την επιστήμη και την έρευνα που διοργανώνεται κάθε χρόνο σε περισσότερες από 300 πόλεις σε όλη την Ευρώπη. Στην Ελλάδα, με σύνθημα «Η έρευνα σε ταξιδεύει παντού», από τις έξι το απόγευμα μέχρι τα μεσάνυχτα, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει από κοντά τους ερευνητές, το έργο τους αλλά και τη σημαντική τους προσφορά, να πάρει μία γεύση από την καθημερινότητά τους και να χαρεί τη μαγεία της επιστήμης. Από την παρατήρηση των πιο μακρινών άστρων μέχρι την εικονική περιήγηση στις ελληνικές θάλασσες κι από το κέντρο του ατόμου στην καρδιά του κυττάρου, αυτή τη χρονιά στη “Βραδιά του Ερευνητή”, η έρευνα σε ταξιδεύει παντού.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ξεναγήσεις στα εργαστήρια, την έκθεση επιστημονικών και τεχνολογικών επιτευγμάτων, τον πυρηνικό αντιδραστήρα και τον ιοντικό επιταχυντή. Στο κεντρικό αμφιθέατρο θα φιλοξενηθούν παραστάσεις και συζητήσεις για τρέχοντα ερευνητικά ζητήματα και τεχνολογίες αιχμής. Παράλληλα, θα γίνει ζωντανή σύνδεση με το CERN, αλλά και με το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Λονδίνου, όπου θα έχουν συγκεντρωθεί κορυφαίοι ερευνητές απ’ όλη την Ευρώπη, ενώ θα δούμε βίντεο από τους αστροναύτες στον διαστημικό σταθμό.

Παράλληλα, στον πανέμορφο εξωτερικό χώρο του “Δημόκριτου”, ανάμεσα στα δέντρα, αλλά και σε κατάλληλα διαμορφωμένες αίθουσες, θα έχουν στηθεί πειραματικές επιδείξεις, διαδραστικά πειράματα για μικρούς και μεγάλους, ένα κινητό πλανητάριο, τηλεσκόπια για παρατήρηση των άστρων και γωνιές συζήτησης με τους ερευνητές. Τη βραδιά θα γεμίσει με ήχους και ρυθμούς μια πολυδιάστατη συναυλία στην υπαίθρια σκηνή, με τη συμμετοχή ερευνητών/καλλιτεχνών και της ροκ μπάντας του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet