Για άσκοπες μετακινήσεις προσωπικού κατηγορούν τη διοίκηση οι εργαζόμενοι του Δήμου Αγίας Παρασκευής
Κοινωνία

Για άσκοπες μετακινήσεις προσωπικού κατηγορούν τη διοίκηση οι εργαζόμενοι του Δήμου Αγίας Παρασκευής

Σε αναβρασμό βρίσκονται οι εργαζόμενοι στην Αγία Παρασκευή, με τον Σύλλογο Εργαζομένων του Δήμου (ΣΕΔΑΠ) να καταγγέλλει τη διοίκηση για συνεχείς μετακινήσεις του προσωπικού, «με πρόσχημα τη δήθεν αξιοποίησή του», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, για να προσθέσει: «Όμως, σε όσες μετακινήσεις και αν προβεί ο αριθμός των υπηρετούντων υπαλλήλων θα παραμείνει το ίδιο περιορισμένος και οι υπηρεσίες υποστελεχωμένες. Ενώ η πολύτιμη εμπειρία που αποκτά με το πέρασμα του χρόνου ο κάθε υπάλληλος στο αντικείμενο που ασκεί θεωρούμε πως έχει να προσφέρει πολύ περισσότερα».

Ειδικότερα, η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων του Δήμου, μετά τη συνεδρίαση της 2/7/24, δηλώνει ομόφωνα την αντίθεσή της στην προσπάθεια της διοίκησης του Δήμου να αλλάξει τις εργασιακές σχέσεις όσων απασχολούνται στη Διεύθυνση των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών, με ειδικότητα ΥΕ Καθαριότητας Εσωτερικών Χώρων, μετακινώντας τους σε άλλη διεύθυνση. Εργαζομένων που πολύ συχνά καλύπτουν ακόμα και καθήκοντα άλλων ειδικοτήτων, όπως για παράδειγμα τραπεζοκόμων ή βοηθών μάγειρα, οι οποίες είναι υποστελεχωμένες, όπως τονίζει ο Σύλλογος.

Προσθέτει δε ότι οι εν λόγω μετακινήσεις δεν είναι οι μοναδικές στον χώρο των Παιδικών Σταθμών, καθώς ήδη έχουν μετακινηθεί οι οδηγοί σχολικού, «με αμφίβολο μέχρι στιγμής εργασιακό καθεστώς», καθώς και 13 βρεφονηπιοκόμοι/νηπιαγωγοί, «που υποτίθεται ότι θα μετακινούνταν προσωρινά, αλλά έχουν από τότε περάσει τρία χρόνια».

«Δεν θα επιτρέψουμε στη δημοτική αρχή να εργαλειοποιεί υπηρεσίες κι εργαζόμενους, χρησιμοποιώντας ως δικαιολογία την έλλειψη προσωπικού και να τους μετατρέπει σε λάστιχο, προκειμένου να καλύψει προσωρινά τις τεράστιες ελλείψεις, που επιφέρουν πολιτικές ευθύνες» σημειώνει ο Σύλλλογος Εργαζομένων και δηλώνει ότι η δημοτική αρχή «έχει υποχρέωση να βρει επαρκείς και λειτουργικές λύσεις για να καλυφθούν τα κενά των υπηρεσιών του Δήμου».

Επίσης, καλεί την Τρίτη 9 Ιουλίου 2024 όλους τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στη στάση εργασίας που αποφάσισε η Γενική Συνέλευση, από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 11:00π.μ, καθώς και στην έκτακτη Γενική Συνέλευση, στις 8 π.μ., στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, προκειμένου να αποφασίσουν τη συνέχεια των ενεργειών για την υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων τους.

Οι εργαζόμενοι διεκδικούν:

  • Μονιμοποίηση όλων των συναδέλφων συμβασιούχων, σε όλες τις υπηρεσίες του Δήμου.
  • Μόνιμες προσλήψεις προσωπικού όλων των ειδικοτήτων μέσω ΑΣΕΠ.
  • Στελέχωση των Υπηρεσιών του Δήμου με το απαραίτητο προσωπικό για τη λειτουργία τους και ανανέωση του εξοπλισμού.
  • Κτιριακές εγκαταστάσεις σύμφωνα με τη νομοθεσία για την υγιεινή και την ασφάλεια των εργαζόμενων και των εξυπηρετούμενων πολιτών.
  • Πρόσληψη Ιατρού εργασίας και Τεχνικού Ασφαλείας.
  • Τήρηση όλων των μέτρων για την υγιεινή και την ασφάλεια των εργαζόμενων.
  • Να μην προχωρήσει η ίδρυση του Αναπτυξιακού Οργανισμού.

Η αναλυτική ανακοίνωση του ΣΕΔΑΠ:

Στήριξη από το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής

Τις ενέργειες του ΣΕΔΑΠ στηρίζει το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, το οποίο καταγγέλλει τις ενέργειες της διοίκησης του Δήμου Αγίας Παρασκευής.

Στη σχετική ανακοίνωσή του, μεταξύ άλλων, αναφέρει: «Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ, στηρίζει τη στάση εργασίας των εργαζομένων του Δήμου Αγίας Παρασκευής την Τρίτη 9 Ιουλίου 2024, από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 11:00π.μ, και καλεί σε μαζική συμμετοχή στην παράσταση διαμαρτυρίας και την έκτακτη Γενική Συνέλευση, στις 8 π.μ., στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, στο δημαρχείο Αγίας Παρασκευής».

Η αναλυτική ανακοίνωση του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής:

Νεότερη ενημέρωση

Η ανακοίνωση του Δήμου για τη στάση εργασίας

Ενημερώνουμε τους πολίτες πως αύριο Τρίτη 9 Ιουλίου κλειστοί θα παραμείνουν οι παιδικοί σταθμοί της πόλης, από τις 07:00π.μ έως και τις 11:00πμ, λόγω της στάσης εργασίας που προκήρυξε το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου Αγίας Παρασκευής, με τη στήριξη του Συνδικάτου Εργαζομένων Α & Β Βαθμού Αυτοδιοίκησης Περιφέρειας  Αττικής.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet