Δήμος Αγ. Παρασκευής: Ο Συμμετοχικός Προϋπολογισμός ξεκίνησε – Οι κάτοικοι αποφασίζουν
Κοινωνία

Δήμος Αγ. Παρασκευής: Ο Συμμετοχικός Προϋπολογισμός ξεκίνησε – Οι κάτοικοι αποφασίζουν

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία τη Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2018 η πρώτη συνέλευση κατοίκων της πολεοδομικής ενότητας – τετράγωνου μεταξύ των οδών Νεαπόλεως, Ελ. Βενιζέλου και Λ. Κατσώνη, στον  Τσακό Αγίας Παρασκευής, στο πλαίσιο της πιλοτικής εφαρμογής του Συμμετοχικού Προϋπολογισμού στον Δήμο Αγ. Παρασκευής, μετά από πρόσκληση του δημάρχου, Γιάννη Σταθόπουλου και του Δημοτικού Συμβουλίου.

Τη συζήτηση, που συντόνισε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Γερ. Βλάχος, άνοιξε ο δήμαρχος, ο οποίος ενημερώνοντας τους πολίτες για τους στόχους και τις διαδικασίες της εφαρμογής του Συμμετοχικού Προϋπολογισμού, που έχει εφαρμοστεί με επιτυχία σε πολλές χώρες, τονίζοντας:

«Σας καλέσαμε εδώ για να κάνουμε μαζί σας ένα πολύ σημαντικό βήμα για τη συμμετοχή των πολιτών στη λήψη αποφάσεων για θέματα που τους αφορούν. Από τις προτάσεις και τις υποδείξεις σας προς τη δημοτική αρχή θα περάσουμε στη δεσμευτική για τον Δήμο απόφασή σας για το πού και πώς θα διατεθούν 150.000 ευρώ ή περισσότερα, για έργα στη γειτονιά σας, τα οποία εσείς οι ίδιοι θα επιλέξετε και τα οποία θα ενταχθούν στο Τεχνικό Πρόγραμμα του 2019».

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet