ΙΝ.ΚΑ. Αγίας Παρασκευής: Οι τράπεζες οφείλουν να τηρούν τους κανόνες
Κοινωνία

ΙΝ.ΚΑ. Αγίας Παρασκευής: Οι τράπεζες οφείλουν να τηρούν τους κανόνες

“Πλήθος τηλεφωνικών καταγγελιών δέχεται το ΙΝ.ΚΑ. Βόρειου τομέα, με έδρα την Αγία Παρασκευή, το τελευταίο χρονικό διάστημα από υπερχρεωμένους δανειολήπτες που καταγγέλλουν ότι εναγωνίως προσπαθούν να συλλέξουν τα απαιτούμενα εκ του νόμου απαραίτητα δικαιολογητικά, προκειμένου να υπαχθούν στη διαδικασία για τη ρύθμιση των οφειλών τους, αλλά δυστυχώς οι τράπεζες δεν τους εξυπηρετούν”, όπως μας ενημερώνει ο τέως δημοτικός σύμβουλος της πόλης και εκπρόσωπος του Ινστιστούτου Φώτης Αλεξόπουλος.

Όπως υπενθυμίζει ο κ. Φ. Αλεξόπουλος, τα υπερχρεωμένα φυσικά πρόσωπα (νόμος Κατσέλη) μπορούν να καταθέσουν αιτήσεις στα ειρηνοδικεία έως την καταληκτική ημερομηνία της 31ης Δεκεμβρίου 2015.

Το Ινστιτούτο Καταναλωτών Αγίας Παρασκευής Αττικής, μέσω του εκπροσώπου του, καταγγέλλει ότι διάφορα πιστωτικά ιδρύματα (π.χ. Τράπεζα Πειραιώς, Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, Eurobank, Alpha Bank, Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων κ.λπ.), καθυστερούν δραματικά στον χρόνο σχετικά με τη χορήγηση τόσο των δανειακών συμβάσεων, καθώς και των αναλυτικών καταστάσεων οφειλών. Ο κ. Φ. Αλεξόπουλος τονίζει ότι, σύμφωνα με τον Ν.3869/2010, οφείλουν τα πιστωτικά ιδρύματα απαρέγκλιτα να χορηγούν τα σχετικά έγγραφα εντός προθεσμίας10 εργάσιμων ημερών από την κατάθεση της αίτησης για τις συγκεκριμένες βεβαιώσεις.

“Το να δηλώνουν οι τράπεζες ΄αδυναμία΄, λόγω φόρτου εργασίας ή λόγω έλλειψης προσωπικού, μας βάζει σε σκέψεις ότι γίνεται εσκεμμένα” αναφέρει ο κ. Φ. Αλεξόπουλος και προσθέτει:
“Tο γεγονός ότι πολλά Ειρηνοδικεία (ειδικά της περιφέρειας) έως πρόσφατα δεν ελάμβαναν αιτήσεις υπερχρεωμένων φυσικών προσώπων ήδη από τον Αύγουστο του 2015, ουσιαστικά στερούν το δικαίωμα από τον υπερχρεωμένο δανειολήπτη να υπαχθεί στον Ν.3869/2010 και να ρυθμίσει τις οφειλές του, προστατεύοντας παράλληλα την κύρια κατοικία του”.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet