Καύσωνας «Κλέων»: Αυξημένα μέτρα και από τους Δήμους του Βόρειου Τομέα Αθηνών
Κοινωνία

Καύσωνας «Κλέων»: Αυξημένα μέτρα και από τους Δήμους του Βόρειου Τομέα Αθηνών

Σε επιφυλακή έχουν τεθεί οι δημοτικές αρχές και στον Βόρειο Τομέα Αθηνών προκειμένου να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα που θα περιορίσουν τις συνέπειες των υψηλών θερμοκρασιών του καύσωνα «Κλέων» στους τοπικούς πληθυσμούς τους, αλλά και θα ελαχιστοποιήσουν τον κίνδυνο εκδήλωσης κάποιας πυρκαγιάς.

Στην κορυφή των μέτρων που λαμβάνονται είναι η λειτουργία κλιματιζόμενων αιθουσών στους 12 Δήμους της περιοχής (δείτε αναλυτικά).

Παράλληλα υπάρχει διαρκής ενημέρωση για εκδηλώσεις που αναβάλλονται και για αλλαγές στα προγραμματιζόμενα δρομολόγια της καθαριότητας, ενώ συχνές είναι οι έκτακτες συνεδριάσεις των αρμοδίων οργάνων Πολιτικής Προστασίας και οι χρηστικές συμβουλές προς τους πολίτες.

Ειδικότερα, στην Αγία Παρασκευή ο Δήμος προτρέπει να τους κατοίκους της πόλης να ενημερωθούν για τις πάγιες οδηγίες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας σε αντίστοιχες καιρικές συνθήκες επισκεπτόμενοι την ηλεκτρονική διεύθυνση https://www.fireservice.gr/el/-/h-prostasia-ton-dason-einai-ypothese-olon-mas

Σύμφωνα με το έκτακτο μετεωρολογικό δελτίο της ΕΜΥ, αύριο Παρασκευή 14 Ιουλίου 2023, θα επικρατήσουν υψηλές θερμοκρασίες στη χώρα μας.

Ο Δήμος Βριλησσίων συνιστά στους δημότες του για την προστασία της υγείας τους να ελαχιστοποιήσουν κατά το δυνατό τις μετακινήσεις και τις συναλλαγές τους στις απολύτως απαραίτητες και οπωσδήποτε πριν τις ώρες αιχμής (12.00-17.00). Προς αποφυγή της ταλαιπωρίας των πολιτών προτείνει η επικοινωνία με τις υπηρεσίες του Δήμου να πραγματοποιούνται μέσω των τηλ. αριθμών 213 2050500, 213 2050598 και 213 2050591.

Στον Δήμο Κηφισιάς εντατικοποιούνται οι καθαρισμοί των ιδιωτικών οικοπέδων, ενώ το τμήμα Πολιτικής Προστασίας λειτουργεί με διπλές βάριδες, σε 24ωρη βάση.

Επίσης, έχει εφαρμοστεί προσωρινή απαγόρευση εναπόθεσης κηπαίων σε δρόμους και κοινόχρηστους χώρους.

Τέλος, λαμβάνεται μέριμνα και για τα αδέσποτα ζώα.

Ο Δήμος Αμαρουσίου ενημερώνει τους δημότες – κατοίκους των περιοχών όπου λαμβάνουν χώρα οι λαϊκές αγορές στο Μαρούσι, στις οδούς Γούναρη (κέντρο) και Κριεζή (Πολύδροσο), ότι το Σάββατο 15 Ιουλίου 2023 και εκτάκτως λόγω καύσωνα, οι εργασίες αποκομιδής των απορριμμάτων θα πραγματοποιηθούν κατά τις ώρες βελτίωσης καιρικών συνθηκών (απογευματινές, βραδινές), όπως άλλωστε ορίζουν και οι σχετικές εγκύκλιοι για την προστασία των εργαζομένων.

Στη Μεταμόρφωση ο Δήμος προτρέπει τους πολίτες του, πλην της λήψης όλων των απαραίτητων μέτρων για την προστασία τους από τον καύσωνα, να μην ξεχνούν και τους τετράποδους φίλους τους.

Ο Δήμος Νέας Ιωνίας επιμένει στην αυστηρή τήρηση της νομοθεσίας για την προστασία των εργαζόμενων του σε εξωτερικές εργασίες, ενώ ενημερώνει ότι, λόγω και του αυξημένου κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς, σε ετοιμότητα βρίσκονται υδροφόρες, μηχανήματα, αλλά και τεχνικό προσωπικό. Επίσης μεριμνά για επιπλέον παροχή τροφής και νερού για τα αδέσποτα ζώα. Οι πολίτες θα πρέπει να γνωρίζουν ότι τα δρομολόγια των απορριμματοφόρων πιθανώς να τροποποιηθούν κια γι’ αυτό παρακαλούνται αυτές τις ημέρες να μην πετούν ογκώδη απορρίμματα, κλαδιά, στρώματα κ.ά.

Σειρά μέτρων έλαβε και Δήμος Παπάγου – Χολαργού σε σύσκεψη που πραγματοποίησε πρόσφατα με αρμόδια στελέχη του. Ανάμεσα σε αυτά είναι και τα εξής; Η Υπηρεσία Κοινωνικής Μέριμνας θα επικοινωνήσει με τις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού, προκειμένου να τους κάνουν σύσταση για αποφυγή άσκοπων μετακινήσεων κατά τις ημέρες με υψηλές θερμοκρασίες. Παράλληλα, το προσωπικό του Δήμου θα είναι διαθέσιμο για να καλύψει ανάγκες τους. Η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου, σε συνεργασία με εθελοντές, θα φροντίσουν ώστε να υπάρχει τροφή και νερό, στις ποτίστρες και τις ταΐστρες που έχουν τοποθετηθεί για τα αδέσποτα ζώα. Στα προγράμματα της Δημιουργικής Απασχόλησης και του Καλοκαιρινού Camp έχει προβλεφθεί τα παιδιά να απασχοληθούν σε εσωτερικού χώρους από τις 10:00 το πρωί και μετά. Το προσωπικό του Δήμου που απασχολείται σε εξωτερικούς χώρους (καθαριότητα, πράσινο, τεχνίτες) έχει ληφθεί μέριμνα ώστε να προφυλαχθεί από τον καύσωνα, με τροποποίηση του ωραρίου του. Οι εργαζόμενοι που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου θα εργαστούν εξ αποστάσεως. Τέλος, τα δημοτικά πολυιατρεία Παπάγου – Χολαργού θα είναι διαθέσιμα για τους πολίτες καθημερινά, από 08:00 έως 15:00.

Σύσκεψη έλαβε χώρα και στον Δήμο Φιλοθέης – Ψυχικού, όπου αποφασίστηκαν μέτρα και δράσης για τον καύσωνα, αλλά και της πρόληψης των πυρκαγιών, μεταξύ των οποίων η επιφυλακή 7 patrol της Starguard, τα οποία θα περιπολούν κατά τις ώρες 22.00- 6.00, δύο πυροσβεστικών οχημάτων (600lt & 400lt αντίστοιχα), καθώς και υδροφόρων του Δήμου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet